уторак, 10. новембар 2009.

Пета седница Привременог органа општине Неготин.

Осим разматрања и усвајања предлога уговора везаних за закуп пословног простора, као и два предлога за издавање наруџбенице и формирање комисије за избор најповољнијег понуђача везане за донацију ГТЗ и општине Неготин о изради главног пројекта за реконструкцију котларнице и дела топловода за грејање зграде општинске управе и блока јавних зграда (надам се да је ово послужило да председник Привременог органа схвати да донација није за ремонт котлова како је рекао у својој изјави за телевизију), донета је и измена и допуна Одлуке о јавним паркиралиштима.

Дата је сагласност на спроведени поступак јавне набавке за реконструкцију Дунавске улице, након чега ЈП за грађевинско земљиште треба да закључи уговор са извођачем радова.
Није дата сагласност на закључење уговора за услуге одржавања јавне расвете и семафорске сигнализације.

Дата је сагласност на закључење уговора о одржавању локалних и накатегорисаних путева од 1.000.000 дин. између ЈП за грађевинско земљиште и ЈКП Бадњево Неготин.

Издвојена су средства од 192.000 дин Стонотениском клубу за куповину шест стонотениских столова.

После недељу дана функционисања без Управног и надзорног одбора у ЈКП Бадњево (јер су на прошлој седници 02.11.2009. укинули претходни а нису именовали нови из разлога што је у предлогу испред колектива био и садашњи технички директор), гласовима СПС и ДС чланова именован је нови у саставу:

Управни одбор: Денис Павличић - председник, Дамир Ракић – заменик председника, Владимир Николић, Бранислава Станојевић, Горан Бојовић, Драган Остојић, Светлана Димитријевић.
Надзорни одбор: Виолета Лазић – председник, Александар Ђурђевић, Радослав Марковић
На моје питање зашто и синдикат УГС Независност нема свог представника у Управном одбору, одговорено је да никакав допис нису добили од тог синдиката.

Изгласан је Уговор о позајмици којим ИХП Прахово Холдинг АД Прахово даје 5.000.000 динара позајмицу за текућу дневну ликвидност општини Неготин на период не дужи од годину дана .
Са Дневног реда на моје инсистирање повучено је неколико тачака везаних за издвајање средстава из буџета општине, јер предлози Решења нису били у складу са Законом, као и сагласност на покретање поступка јавне набавке 10, 11 и 12 ЈП за грађевинско земљиште (у материјалу стоји да доношење одлуке о избору понуђача треба да буде од 09.11. до 16.11. а јавна набавка није ни започета).

Беспредметно је говорити да ни ову седницу нису пратили представници медија. Синоћ чак ни подлогу нису снимали. Демократија...

11 коментара:

  1. Pozdravljam otvaranje BLOGGA. Potrebne su svakodnevne informacije.

    ОдговориИзбриши
  2. Tako je samo objektivno informisite javnost sta se desava. Svaka cast stonoteniserima, ali brate mnogo je pa skoro im kupiste stolove.

    ОдговориИзбриши
  3. A gde je onaj URUKOVIĆ ? Izgubio je pozicije i u SPS ?!

    ОдговориИзбриши
  4. Pa, lažovi nastavljaju kao što im je bio i do sada običaj: sindikat Nezavisnost-Badnjevo jeste podneo svoj predlog, ali je bio odbijen od strane v.d. direktora pod pritiskom drugih sindikalaca (dao Bog, u JKP ima sindikata koliko i partija) i ostalih "savetnika", zbog navodne nereprezentativnosti. Istine radi, UGS je trenutno najbrojniji sindikat sa više od 30% članova u odnosu na broj zaposlenih u firmi, a za reprezentativnost je potrebno 15%. Zbog odbijanja poslovodstva, Povereništvo UGS je svoj predlog za članove UO JKP prosledilo direktno predsedniku Privremenog opštinskog organa, Ljubiš Đorđeviću. Uredno predato, overeno i zavedeno na pisarnici Opštine Negotin, dana 28.10.2009. godine.
    Niko, od osnivanja tog sindikata u decembru 2000. godine pa do danas, ne ume da objasni zašto je ta organizacija zaposlenih u JKP Badnjevo apsolutno nepoželjna i određena za odstrel. Niti jedna dosadašnja vlast (postoktobaska) nije za njih imala sluha, bez obzira ko se nalazio na čelu tog sindikata - predsednici/poverenici su se menjali, ali odnos je ostao isti.
    Mislim da se sve to i dan danas radi po diktatu iz zgrade Komiteta.
    Zbog svega, u petak iz Beograda dolazi predsednik granskog sindikata JSKD (kome pripada i ovaj negotinski), Milan Simić sa članovima Pravne službe UGS Nezavisnost.
    Hajde i to da vidimo.

    ОдговориИзбриши
  5. svaka cast na resavanju problema medijskog mraka.pozdrav D.

    ОдговориИзбриши
  6. Samo napred!!!cekamo informacije svaki dan.

    ОдговориИзбриши
  7. Nije mi jasno zasto ih ucis? Pa pusti ih neka rade nezakonito, a sutra kad se vratis, strpaj stoku u bajbok, gde im je i mesto. A i imaces toliko materijala za kampanju, da verovatno neces znati sta prvo da upotrebis protiv njih. Siroti oni...

    ОдговориИзбриши
  8. Pozdrav.
    Lepo je sto ste pokrenuli blog, rekli mi neki prijatelji, ali jedva sam ga pronasao na net-u.
    Mislim da bi trebalo da napravite Vas web sajt, to bar ne kosta mnogo. Hostig usluga oko 50 evra godisnje i najvise 100 evra da Vam neko to odradi. Ako sebe smatrate ozbiljnom politickom partijom, to morate pod hitno napraviti. Onda u ovkru web sajta, mozete implementirati i ovaj blog, cak i forum, ako to zelite.
    Srecno!!

    ОдговориИзбриши
  9. cude me sve ove izjave ,pitam se gde je izostala demokratija.
    A za sigurno u DS postoje kadrovi

    ОдговориИзбриши
  10. Poštovani posetioci,

    pored našeg dobronamernog apela da se uzdržite od postavljanja „spam“ poruka, korišćenja uvredljivih i neprimerenih reči, nismo naišli na razumevanje svih posetilaca i nismo ozbiljno shvaćeni. Dakle, još jednom molimo simpatizere svih političkih partija (DS, SPS, SRS, SNS, PNTK...), kao i sve ostale da se suzdrže pisanja uvredljivih reči, nadimaka, pominjanje članova porodica, posebno ako nisu deo političkog života i iznošenja detalja iz privatnog života. Ovaj blog nije mesto za takvo pisanje. Do sada smo uklanjali takve komentare, kojih je bilo prilično sa svih strana, nastavićemo i dalje.

    Takođe, prilično je poruka koje su „na ivici brisanja” - konstruktivnih poruka koji sadrže određene neprimerene delove, zato Vas molimo da razmislite pre puštanja komentara i ispravite neprimerene delove.

    Ubuduće ćemo morati da uklanjamo takve poruke, što nam svakako nije cilj.

    Administrator bloga

    ОдговориИзбриши