уторак, 19. јануар 2010.

Заједнички наступ 7. марта

Пулс Неготинске и Тимочке Крајине и Либерално демократска партија потписале су споразум о заједничком наступу на предстојећим локалним изборима.

Изборна листа носиће назив „Либерално демократска партија - РАДМИЛА ГЕРОВ“.

На изборној листи 39 кандидата за одборнике предложиће Пулс Неготинске и Тимочке Крајине, а 6 кандидата Либерално демократска партија.

Изборна комисија, на седници одржаној данас, није донела Одлуку да врати документацију коју смо поднели уз изборну листу. Одложили су комисију за наредних 48 часова. Зашто комисија неће да врати документацију?

45 коментара:

  1. Lepo reko ja sa crnim djavolom ces tikve da sadis Radmila ali nema ti pomoci'

    ОдговориИзбриши
  2. Zato sto ne zele da ti vide ima na glasackom listicu o7.marta.Rece mi neko da je danas iyrecena velika glupost na IK.Od prilike da oni ne zele da budu servis Radmile Gerov.Ta osoba nije ni svesna sta je izgovorila,a predpostavljam da nije svesna koja im je uloga.Oni,upravo treba da budu servis svih biraca,pa i Radmile Gerov.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. PS.Yaboravih da kazem da je IK danas opet ucinila propust.Naime,po zahtevu ya povlacenje tvoje liste trebalo je da donesu zakljucak o obustavi postupka proglasavanja Iyborne liste Puls NTK Radmila Gerov,pa tek onda da donesu Resenje o promeni broja iyborne liste SNS.Puls NTK Radmila Gerov,po Zakonu,ima pravo,da povuce odustanak sve do odluke o obustavi postupka.Ali,ovo je jednacina sa bexbroj nepoznatih,bar kada je sekretar IK u pitanju.Decko je mlad,nije stigao jos da nauci kako se sprovode izbori,a da se sacuva obraz.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicno razbijte bandu,crvenocrnu maglu koja se nadvila nad gradom Negotinom gde Mokranjac svira na svadbama,a Hajduk Veljko lumpuje po kaficima.

    ОдговориИзбриши
  5. Kad sada, dok se kampanja tek zahuktava, oni prave ovakve budalaštine, šta li će tek da rade na sam dan izbora? Pardon - te noći, 7. na 8. mart 2010. godine ...
    U šta su se demokrate pretvorile.
    U koalicionog partnera, očigledno.

    ОдговориИзбриши
  6. Dobro da ste vi iz PNTK sve izucili kako treba. Vidi se uvek "najpametniji ".

    ОдговориИзбриши
  7. To je pravi izbor, LDP. Samo napred

    ОдговориИзбриши
  8. RADO prava odluka LDP nije nista lose,neka vide posle 07.03 2010 gde su bili sta su radili!

    ОдговориИзбриши
  9. Rado... srce moje volim te!
    A tebe Cika LJubisa volim jos vise zato sto se znojis i ne mozes da spavas.Tomi tebe volim najvise........

    ОдговориИзбриши
  10. @Anoniman 19. јануар 2010. 20.24

    Sta ces,takvi smo svuda po telu!

    ОдговориИзбриши
  11. Drago mi je da ce PNTK ucestvovati na ovim izborima.Na ovaj ili onaj nacin,svejedno.Ali mi jedna stvar vezana za ovu koaliciju nikako nije logicna.Kako je moguce da nosilac liste LDP bude R.Gerov, koja je na predsednickim izborima javno podrzala Tomislava Nikolica? Nema pravila,definitivno.

    ОдговориИзбриши
  12. Drago mi je da će glasovi koji su namenjeni LDP-u (bez obzira koliko ih bude) pripasti njima, a ne kao na prošlim izborima da odu "u bunar", kao i glasovi G17 PLUS i ostalih pet stranaka koje nisu prošle cenzus ...
    Izgleda da je neko iz LDP-a jutros rano sreo odžačara !
    Šalu na stranu, vrlo je bitno da nijedan glas ne ostane "na ulici" i ne zaluta. Zato pozdravljam potez PNTK i LDP, za dogovor koji predstavlja "više od koalicije, a manje od ujedinjenja" (bar za sada !?).

    ОдговориИзбриши
  13. želimo Ti sreće na izborima
    konačno si ispunila obećanje da ćeš obratiti pažnju na mlađu populaciju, LDP je upravo to- mladi i progresivni. Imaćeš i naše i njihove glasove i pobedićeš sigurno !
    a posle - pamet u glavu

    ОдговориИзбриши
  14. zanimljivo je da DS-SPO još nisu skupili potpise i predali listu. Da li nešto puca između Sanje i Organa, ili se Tadić još nije umilostivio da im da svoje ime za naslovnicu.Teško i da hoće, jer do neba je već stiglo sve što demokrate rade ovde.
    Ali ni SPS još nije skupio potpise iako ih na listi skoro i nema toliko su odborničkih mesta prepustili koalicionim partnerima da su unapred skoro izbrisani.
    Ima vremena za tebe.
    Glavu gore i mudro u kampanju !
    pazi šta obećavaš
    a dokumentacija će biti vraćena kad O-ruk, Organ i njihov savetnik shvate šta tražiš- za to im trebaju dva dana najmanje !

    ОдговориИзбриши
  15. konačno će i LDP ući u lokalni parlament, da neko mlad nešto vredno kaže, ukoliko umesto mladih na listu ne dođu,,zaslužni matorci,,
    glasam za LDP sa tobom, ili za PNTK sa LDP om- kako god bilo.
    Veliko iznenađenje svakako !
    I najbolje rešenje ikada od svih tvojih koalicija

    ОдговориИзбриши
  16. Članovi kao što je Sara, treba da se pojavljuju u javnost ispred LDP-a, naravno tu mislim i na Luču, bravo za koaliciju, samo napred

    ОдговориИзбриши
  17. Bravo za Saru i Lucu, bravo za mlade Negotince u lokalnom parlamentu! Napokon si sad Radmila, pocela da realizujes svoja predizborna obecanja!
    Organizuj konferenciju za novinare, neka dodje i Ceda , pa se zajedno obratite negotinskoj javnosti.

    ОдговориИзбриши
  18. Аналитичар20. јануар 2010. 01:15

    Интересантна комбинација, ЛДП са овим ће имати једног, максимално два одборника, барем гледајући како је наведено у коалиционом споразуму, а рачунајући да ова коалиција неће моћи освојити довољан број гласова да би имала више од 16 одборника укупно. Посебно је питање са ким после избора у коалицију око формирања власти. Јасан је став Г.ђе Геров да са ДС-ом неће, а вероватно ни са СНС-ом, знајући како је са њима прошла и да су је баш они оборили са власти. Остаје у игри само коалиција са ПзН и Г17. Веома интересантно.

    ОдговориИзбриши
  19. A zasto i kako ti racunas da nece osvojiti vise od 16 odbornika ?

    ОдговориИзбриши
  20. Pa to znaci da, narod ako glasa za DS, dzabe je glasao, bacace glasove samo. Znaci LDP pomaze Gerov da se ona probije, a od toga nije da moze da izvuce neku korist,ali daje stetu DS-u. Znaci odlucili da Ljubisu bace u zaborav.

    ОдговориИзбриши
  21. Naravno da i LDP ima korist, na vestima 8.3. objavljuju LDP pobedio u Negotinu, zar to nije korist, pa republicki izbori. Ko moze da da stetu DS vise od njih samih. Pogledajte kalendar koji su stampali u ime opstine Negotin. Na njemu pise PRESEDNIK ej , bre, pa zar nema nikog da obrati paznju na takve stvari. Aman ljudi. Nisam mogla da verujem kada sam to videla na zidu jedne direktroke. E zbog toga se daje otkaz predsednice moj onome ko je bio za to zaduzen, to uspostavite kao kriterijum.

    ОдговориИзбриши
  22. http://gradjanskikrug-civiccircle.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  23. Аналитичар20. јануар 2010. 11:32

    @Анонимни 08.15
    Укупан број одборника је 45, од тога мањинама, без обзира колико гласова освоје припада најмање по један, макар и не прошли цензус. Вероватно ће освојити још и неки глас, тако да се укупан број одборника, који ће припасти осталим странкама смањити на 40-так. У игри су: ДС, СНС, СПС, и две коалиције (ПзН са Г17 и ЛДП коалиција). Можда ти је сада маного јасније када сам навео да је 16 одборничких мандата за ову задњу коалицију веома, највероватније исказана са највећом дозом оптимизма. 40:5=8. У најбољим временима ПНТК је сам освојио довољан број гласова за 14 одборника, остала одборничка места припала су му поделом плена од оних странака које нису прешле цензус јер се ти гласови пропорционално деле странкама које то јесу.

    ОдговориИзбриши
  24. Pitanje za PNTK: Da li je ovo potpuni preokret u vasoj politici imajuci u vidu sta ste napisali u vasem postu:

    http://puls-pntk.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html

    pod nazivom: NASE VIDJENJE DECENTRALIZACIJE

    gde stoji: " Ми се залажемо за ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈУ и пут који смо одабрали суштински се разликује од пута осталих странака. Зашто? Свима је јасно да је централизам Београда главни камен спотицања развоја многих градова и општина у Србији. Сва моћ одлучивања у погледу финансија је у Београду, те је буквално угрожена егзистенција појединих делова Србије. Ми не желимо да нас ико уцењује? Ни Влада Републике Србије, ни Министарство финансија, ни наши локални лидери потпомогнути београдским колегама. Желимо да својим средствима располажемо ми, житељи општине у којој живимо."... ko zeli moze da procita celi tekst, veoma je interesantno kako se je pre samo 2 meseca PNTK izjasnjavao.

    Ili je ovo pitanje za OO LDP Negotin?

    ОдговориИзбриши
  25. PNTK ne odstupa od svojih nacela,da nismo usli u koaliciju sigurno je da ne bismo mogli izaci na izbore jer sve ukazuje na to, a mi nismo smeli to da dozvolimo. To je jasno receno tako da smo samostalnost sacuvali.

    ОдговориИзбриши
  26. Ne bi bilo loše da se prvo pogledaš šta LDP kaže o regionalizaciji pa onda da se izvode zaključci:
    http://www.ldp.rs/o_nama/programski_savet/savet_za_lokalnu_samoupravu/dokumenti_saveta_za_lokalnu_samoupravu/reforma_lokalne_samouprave.849.html
    LDP zastupa veći stepen autonomije lokalnih samouprava i regiona u većoj meri nego što to radi bilo koja regionalna ili lokalna stranka.
    Pri tome, LDFP ima i veću snagu i značaj od regionalbih stranaka i pokreta.
    Priča kako strankama diriguje centrala u Beogradu je glupost jer je u stvarnosti situacija takva da centralama odgovara da lokalni odbori imaju što veću samostalnost (pod uslovom da ih vode sposobni ljudi) jer to znači manje obaveza za centrale.

    ОдговориИзбриши
  27. Analiticar je u pravu. Procentualni zbir glasova ovih dveju stranaka na poslednjim izborima je 29,64.Priblizno 30%.Obzirom da ovog puta nece biti velikog rasipanja glasova, sa ovim procentom bi lista LDP-R.Gerov osvojila 13, eventualno 14 odbornickih mandata.Da se ogradim oko rasipanja glasova. Bice sigurno stranaka koje nece preci cenzus(DSS-NS),ali njihov procenat varira izmedju 1 i 2 tako da je to u vrh glave 1 odbornicki mandat.Radikali sa bedzevima imaju slican rejting(moje misljenje), tako da je to jos 1 mandat.Procentualni zbir glasova stranaka koje nisu presle cenzus na prethodnim izborima je bio oko 22,5%, a kad to pretocimo u mandate dobija se broj 10.To je dovelo do toga da koalicija PNTK-SRS sa 39,3% glasova ima vise od polovine odbornickih mandata.I jos nesto. Drago mi je da objavljujete komentare koji Vam ne idu u prilog.

    ОдговориИзбриши
  28. @RainDog, na koga se odnosi ovo pitanje, odnosno savet da se pogleda sta LDP misli o regionalizaciji? Ovo pitanje je pitanje za koalicionog partnera LDP-a u Negotinu. Sta su rekli i sta misle bas o tim nacelima za koje se LDP zalaze suvisno je govoriti, treba se samo podsetiti sta su objavili.

    ОдговориИзбриши
  29. Ja sam samo mislio da je bolje biti veciti nezenja, nego ziveti u losem braku. Ipak imate mnogo razlicite puteve, kucu da gradite nema sanse, RainDog se samo hvali da izadje do izrazaja( skuplja poene za njegove izbore). Ako ste vi morali da se hvatate za nesto sto nije dobro,al samo nek bude, ne znaci sada da narod posto poto ce glasati za vas, samo zato sto ste to vi. Treba imati i licno ja i to pod broj jedan. Kako rece Lale, imati licni stav. Ovo je vise STAV LDP, ne biram sta je, samo daj, a zna se i kako se to zavrsava.

    ОдговориИзбриши
  30. Ostavite po strani programe. Narod nije toliko glup, on ne čita ono čega se niko nikada nije nimalo pridržavao. On je shvatio da, bar na lokalu, glasa za ljude a ne za programe. Kakav to program Demokratske stranke mogu da ostvaruju većina iz OO DS, koji su postali članovi DS nakon što su proslavili Đinđićevo ubistvo, a pre toga su bili veliki SPS-ovci, pitajte lj. đ. koliko takvih ima u njegovoj stranci, jer on bi kao stari demokrata trebao to da zna.

    ОдговориИзбриши
  31. Svadbe prave svakakvi, pa i vencanice se siju za svakakve mlade, a i od svakakvih krojaca. Nekima je bitno samo da je svadba i da se prica, pa sad ostalo, necemo o tome. Bese nekad bas tako, a danas, danas imamo borbu za zaposljavanje, i bolji zivot, prema tome koga jos zanimaju svadbe, pa jos bilo kakve. Al ipak ce svako i dobro razmisliti, ima li smisla uopste ici na jednu ovakvu svadbu. Gledam, buljim u necije gluposti, pa da stavim paru u korpu i da popunim broj zvanica. Ma idi molim te, ne pada mi napamet. Ovo je bas udaranje po nasim mozgovima.
    Sta sve nece vise da se desi ovde u ovom nasem maleckom gradu, dok nam kumuju kisni i namestajski.

    ОдговориИзбриши
  32. Potpuno se "slazem" sa komentarom od 14.30. Narod ne cita programe, nego glasa za nekoga u zavisnosti da li je taj neko zenstveniji od drugog, ili da li taj drugi ima veci broj cipela od prvog, ili neko nosi naocare ili ne, a da li ima bradu ili nema je mozda cak i najznacajnije u odlucivanju. Sta ce narodu program? E svasta ce da se cuje jos.

    ОдговориИзбриши
  33. Da niko ne čita programe, shvatio je čak i nameštajski, kako je nazvao jedan od predhodnika. Da je to tako možete pogledati blog OO DS i izveštaj sa sednice glavnog odbora DS, kojem je prisustvovao i Ljubiša Đorđević, kako se navodi, gde sem slika sa glavnog odbora nema ni jedne reči o čemu se raspravljalo na tom glavnom odboru, još manje koji su zaključci tog glavnog odbora. Da pokušam da citiram jedinog komenttora uz tu slikovnicu, da čak i dečije slikovnice imaju kratak tekst, te da ga to podseća na impresije pećinskog čoveka, to jest na pećinsko slikarstvo. Dakle, da programe narod ne čita, jasno je i vrhovima stranaka čim takve ljude biraju za ostvarivanje svojih programskih ciljeva. Zbog velikih koalicionih kapaciteta svih stranaka programe je glupo i čitati, jer su u koalicijama i banda crvena i banda crna, i banda žuta i banda plava i ružičasta, i izdajnici i patriote, tako da je i teoriski nemoguće ispuniti ijedan programski cilj ijedne stranke. Ubeđen sam da 90% članova stranaka nije pročitao ni program svoje stranke, pa zašto bi to činili obični glasači. Članovi stranaka svoje lične programske ciljeve ispunjavaju, na taj način što misle da će neko zbog Koštunice da glasa za Acu, a neko misli da će zbog Tadića da glasa za Ljubišu, doduše, to će se i dešavati i na dalje, ali u mnogo manjoj meri, jer ima i oni koji zbog Ace neće da glasaju za Koštunicu a zbog Ljubiše neće da glasaju za Tadića, takvih je sve više i biće ih sve više, tim pre što mi Aca u poređenju sa Ljunišom liči na akademika SANU.

    ОдговориИзбриши
  34. Da li je svestan Čeda da je jedina opština u Srbiji gde ce imati najviše odbornika i vlast Negotin.Z a tako nešto treba malo i da pomogne.Što se žutaća tiče ništa nije tačno ,oni nemaju još ni listu ,odnosno možda je i imaju ali niko je nije video niti se zna ko je na njoj tako da može da se desi da i neizađu na izbore.

    ОдговориИзбриши
  35. ne verujem im nista tesko ce oni prihvatiti jos jedan poraz u Srbiji, mozda i ponite izbore ili ih uopste ne bude

    ОдговориИзбриши
  36. Pitam se kako ti clanovi izborne komisije donose odluke. Pojedini ljudi su definitivno usli u zacarani krug DS, bas kao i jedan clan veca koji pogazi prijateljstvo svojim podizanjem ruke. Da li , uvazena gospoda, razmisle o svom liku nekad, svom radu. Kako uopste mogu da dozvole sebi da moraju da slusaju drugog. Da svojom odlukom ne vrate uverenja o drzavljanstvu, da ne vrate potvrde. Odgovarace kad tad za to, ako ni pred kim, onda pred svojom savesti, potomcima, pisace neko o ovome, ali imenom i prezimenom navodeci te ljude. Kako ce objasniti ljudima uskraceno pravo potpisa. Pustite vi tumacenja ljudi koji ne znaju ni rec jednu pravilno da napisu, ljudi koji na svom blogu imaju dve svoje recenice. Mada je savetnik promenjen nema reprezentativca iz Prahova , sad je drugi reprezentativac . Sad je na pomolu formiranje zenskog fudbalskog kluba . Kad ovome dodamo i 101 Deda Mraza. OLE,OLE,OLE,OLE!!!!!!!!!PRESEDNIK,PRESEDNIK

    ОдговориИзбриши
  37. A kako to da LISTA "LDP" ima samo 6 kandidata iz LDP? Mnogo će Čedica da se obraduje

    ОдговориИзбриши
  38. Lista DS će imati 39 kandidats iz DS a šest iz SPO-a, ali će zato i LDP i SPO imati više odbornika od DS LJ. Đ.

    ОдговориИзбриши
  39. Ljubisa obeco fudbalerima Hajduk Veljka da im je naso sponzora da udju u prvu ligu,a pod dva je formiranje zenskog kluba,e pod tri je da je na istom rucku reko kako je u klub ulozio 360,000.evra.E pa kad kaze, kaze nema sta svaka cast.

    ОдговориИзбриши
  40. Da li se na kalendaru nalazi i slika fudbalera prvoligaškog kluba Hajduk Veljko Negotin sa reklamama generalnog sponzora novi stil.

    ОдговориИзбриши
  41. Ih,svaka mu cast! Za dve godine cemo gledati nase fudbalere u Ligi Sampiona.Real Madrid,Mancester Junajted,Celzi,Milan u Negotinu...uh,samo da Ljubisa postane preSednik opstine,jedva cekam!

    ОдговориИзбриши
  42. Pa što je to za Ljubišu, koji se doduše žalio jednom njegovom poslovnom partneru, potencijalnom sponzoru, da prodaja nameštaja ide mnogo loše, isti neće žaliti da od prodaje jedne stolice kupi Rolandinja, od druge Kaku, od treće Riberija, od četvrte Mesija, od pete Puljola, od šeste Lamparda, od sedme Terija, od osme Drogbu, od devete Robinja, od desete Ibrahimovića, od jedanajeste Parka, mora zbog poslovnh partnera iz Azije, od jedne će da finansira baptiskičku crkvu, od jedne Karađorđevu ulicu, koja ga je podržala na listi DS Boris Tadić-Đorđević, a zaradu od jedne stolice mora da ostavi za porodicu koje je navikla da na pošten način živi na visokoj nozi.

    ОдговориИзбриши