недеља, 24. јануар 2010.

Повучена Одлука о максималном броју запослених

Седница Привременог органа започела је повлачењем Одлуке о утврђивању максималног броја запослених са Дневног реда. Предлагач Одлуке, Председник Привременог органа, у образложењу је написао, да Одлука није урађена у складу са Законом, јер систематизације радних места не може да донесе Привремени орган, већ Начелник општинске управе и директори.

Ми смо се већ изјаснили да та Одлука није била законита.

На седници су дате сагласности, на спроведени поступак за две јавне набавке, Јавног предузећа за грађевинско земљиште. Донета је Одлука о ангажовању ревизора за завршни рачун буџета општине за претходну годину, као и Одлука о именовању савета МЗ Црномасница.

Нису хтели да уврсте у Дневни ред, Одлуку о поништавању одлуке о укидању установе за омладину и спорт, коју је поднео наш члан Привременог органа, Радмила Геров, без обзира што им је Привредни суд у Зајечару, вратио пријаву за упис брисања те установе и Закључком наложио да је у року од 15 дана поново поднесу у складу са Законом. Наш члан је, приликом доношења ове Одлуке 30.12.2009.год., упозорио чланове Привременог органа да она није у складу са Законом, али већина то није хтела да чује.

Можда ће се овај предлог разматрати у уторак (рекли су да ће до тада да се консултују), за кад је најављена и наредна седница.

8 коментара:

  1. Pitanje za Rdmilu Gerov:
    KO TREBA DA ODREDI BROJ RADNIH MESTA KOJA CE SE FINANSIRAJU IZ BUDZETA?
    DALI SU TO DIREKTORI ILI strucna sluzba opstine, koja treba da kaze koliko moze da obezbede sredstva iz budjeta za finansiranje korisnika budzetskih sredstava, a da se u dogovoru sa direktorima i nacelnikom opstinske uprave UTVRDE KRITERIJUMI I PROFIL KADROVA, za koje ce se sredstva obezbediti iz budzeta i da se pri tome mora postovati odluka VLADE REPUBLIKE SRBIJE.

    ОдговориИзбриши
  2. Anonimnom od 09,30 Radmila ce dati odgovor,a ja cu reci svoje misljenje s obyirom da preko 2o godina radim u Opstinskoj upravi.Ovo sto radi DS i SPS nije nikada radjeno,ni od jedne vlasti,bez obzira kako su se oni zvali.Izrada spiskova je metod NOVIH KADROVA SPS uz podrsku DS,pri cemu su pretili radnicima zavisno od toga kome oni pripadaju.Ne daj boze da je neko potpisao podrsku Gerovkinoj listi,taj je odmah dodat na spisak,ako vec nije bio.Odluka je skinuta sa dnevnog reda jer je ta famozna strucna sluzba opstine napisala da sistematiyaciju donosi Privremeni organ.Ja tvrdim da u opstini i kuriri i cistacice,bez namere da ih omalovazavam,znaju da to rade direktori i nacelnik opstinske uprave.Odluka je uradjena u ime Opstinske uprave,ako neko zna da je ikada na nekoj odluci stajalo da je obradjivac Opstinska uprava bez naznake koja je to sluzba radila,ja cu se JAVNO,na istom ovom mestu IZVINITI Opstinskoj upravi i to punim imenom i prezimenom,a ne anonimno,kako to sada cinim.

    ОдговориИзбриши
  3. SPS-ovci najveci alavci za sve a najvise za radna mesta, i dalje su nezasiti sve im je malo, zato ne prolaze 5%, i ako prodju to ce biti na staklenim nozicama

    ОдговориИзбриши
  4. Anonimnoj u18,43
    U otsutnosti integralnog teksta predlozene odluke o smanjenju broja radnika, pitanje Radmili Gerov je postavljeno da bi birackom telu objasnila svoj stav. Ja Vas pitam sta im smeta da takvu odluku ne donesu na narednoj sednici. Mislim da je povucena jer se nisu dogovorili ko sve treba da ostane bez posla.
    U Vasu strucnost ne sumnjam i sa Vasim kon statacijama se slazem. Mislim da izmedju nas nema nesporazuma ko je nadlezan da donese sistematizacije a ko daje saglasnost na broj radnika ustanova i organa koji se finansiraju iz budzeta.

    ОдговориИзбриши
  5. spsOVCE bi trebalo iz opstine nacisto ocistiti, oni su krivi za svu ovu mrznju i razdor koji se neprekidno medju ljudima stvara. Njihovi opstinarski puleni samo su mutili vodu sve ovo vreme i "vodili" politiku, a ponajmanje se bavili poslom za koji su placeni a za koji nemaju cak ni odgovarajucu skolu.
    Posteni i strucni ljudi, su uglavnom namerno bili ponizavani kako bi se sto vise marginalizovali, mada su opet izlazili na kraj sa radnim zadacima mnogo efikasnije nego bilo koji crveni clan. I evo danas se sa ovim SPS-JULOVSKIM spiskovima konacno udario samar, svemu onom sto je dobro i kvalitetno u ovoj zemlji i cemu je nikadprezaljeni Djiki trasirao put, a to je put ka demokratskom, gradjanskom drustvu, drustvu normalnih vednosti , gde ce se ceniti strucnost ispred politike! Ovako se ubija Srbija, njen prosperitet , njen duh!
    Probudi se Borise !!!

    ОдговориИзбриши
  6. Anonimnom od 20,09Izvrsni organ daje saglasnost na sistematiyacije svih korisnika budzetskih sredstava,odnosno svih ciji se ld finansiraju iy budzeta.U ovom slucaju Privremeni organ vrsi i izvrsnu funkciju,te on treba i da utvrdi broj radnika.Ne znam zasto R.Gerov nije stavila Odluku na blog da bi javnost bila upoznata sa njenom sadrzinom detaljno.Prema obracunu maksimalnog broja radnika,primenjujuci zakon,lokalna administracija bi trebalo da ima 196 radnika,odluka je predvidjala 188,sta mislite zasto?Odluka sadrzi cifre po ustanovama,do kojih su dosli kada su napravili spisak koga vise ne zele da vide u lokalnoj administraciji,a ne po kriterijumima koje je trebalo utvrditi.Klasican politicki obracun,sto ja do sada nisam imala prilike da vidim.Posebno je pitanje da li Privemeni organ uopste ima prava ovo da radi,kao sto nije imao pravo i na neke druge stvari koje nisu tekuci i nolozan posao,ali to predvidja zakon,a ljudi koji treba da ga primene to ne cine.

    ОдговориИзбриши
  7. Kako čujem Ljubiša Đorđević nije prvi na listi, pa bi Vas najljubaznije zamolio, kao stari demokrata, da mu primite porodične slike sa bloga OO DS, pošto, kako sam čuo, u njegovoj ,,slavskoj,, sobi su zidovi prepuni njegovih porodičnih slika, sa Ljubom Davidovićem, Milanom Grolom, Mićunovićem, pokojnim Đinđićem, pa za ove, novokomponovane demokrate,sa bloga DS na nijednom zidu u Samarinovcu više nema mesta, ne mogu stati više ni u jedan porodični album. U nadi da ćete udovoljiti zahtevu mnogobrojnih demokrate, unapred Vam se zahvaljujemo.

    ОдговориИзбриши
  8. A sto se nebi slikao covek je poznat po svom humanitarnom radu i dobroti .Izostavio si jos mnoge velike licnosti koliko da znas

    ОдговориИзбриши