четвртак, 28. јануар 2010.

Изненадила их зима

У уторак са почетком у 18.00 часова одржана je седница Привременог органа, на којој су донета Решења о расподели средстава из буџета, као и накнада за уређење грађевинског земљишта.
Одлуке можете прочитати у Службеном листу општине Неготин http://www.negotin.rs/pdf/sluzbeni_list/sl_negotin_2010_3.pdf

Седница је започела са скоро пола сата закашњења, јер је Председнику привременог органа, било важније, шта се дешава у Великој сали СО Неготин, везано за смене у ФК „Хајдук Вељко“, него сама седница Привременог органа. За седницу су, из исте сале, морали телефонским позивом да обезбеде и присуство в.д. директора ЈП за грађевинско земљиште, који је требао да образложи Одлуку о накнади за уређење грађевинског земљишта.

На седници се лицитирало, као на пијаци, везано за цену уређења грађевинског земљишта. „Скупо је“, каже председник, „нек буде све 200 динара“. Како није био спремљен амандман у писаном облику, требало је да се израчунају % (13, 18, 49 и 20,видите члан 18 Одлуке) од 200 динара. То је био несаломив проблем за предлагача. Није помогaо ни дигитрон. Проценте не могаше да израчунају тако брзо и Одлуку нису променили. Журило се да се седница што пре заврши како би се вратили у Велику салу скупштине.

Дешавања у ФК „Хајдук Вељко“,била су важнија, од снега који непрекидно пада ових дана, као и леда на улицама.

Смене у фудбалском клубу су окончане. Да ли ће напокон кренути и рашчишћавање леда и снега са локалних путева и улица, остаје да видимо.

8 коментара:

  1. Radmila, prosle godine su putevi bili nerascisceni isto kao i sada. Slazem se da treba kritikovati.Da li si ta koja je isto tako radila? Ovo govorim samo zbog realnosti. Klizali smo se ovih godina, pa ako se nesto ne promeni u radu opstine uskoro, klizacemo se mi jos te kako. Budi realna i reci kako jeste, klizamo se kao i predhodnih godina,tako se treba to reci. Mislim da puteve ne cistite licno vi predsednici, vec su vam bile i jesu nesposobne desne ruke, zna se tacno ko i sta. Realno je realno. Sjase da uzjase. ....

    ОдговориИзбриши
  2. Zaboravila si da zimskom sluzbom ne rukovodi Ljubisa vec tvoj bivsi direktor komunala Videnovic,upravo onaj sto odrza konferenciju za novinare juce on je taj koji je zaduzen za ciscenje snega u Negotinu i njega treba prozvati.

    ОдговориИзбриши
  3. Ne mogu da izračunaju procente, tako im i treba, kada se hvale da je kod njih nepismenost najviše na ceni, u DS, a umesto da kupe računaljke kupuju kompjutere.

    ОдговориИзбриши
  4. Radmila, povedi racuna kada kritikujes nekoga ko hoce da se posveti malo i sportu u Negotinu. Spomenula si fudbal u ovom tekstu. Setice se neko da je upravo tvojom odlukom ugasen zenski rukometni klub u Negotinu, klub koji svi znamo kakvu tradiciju je imao, a pored toga i tvoja majka je u njemu igrala. Setice se neko kako si radila i na koji nacin je zatvorena visa poljoprivredna skola u Bukovu i iz kog razloga. Sa time je propala inicijativa za poljoprivredni fakultet. Ne moras bas toliko javno da izbosis koliko je tvoja nezainteresovanost za omladinu i buducnost grada, osim praznog pricanja, jer tvoja dela govore kako se ponasas.

    ОдговориИзбриши
  5. Sve po starom, kao i uvek. Onamo na DS blogu se smeju Radmili, a ovde se smeju DS- Ljubisi. Hajdete vi lepo nesto konkretno. Sta ce da se radi??? Lepo sve naznacite sta se valja, a sta se ne valja ciniti. Ostavite se ismejavanja drugih, jer po tome se vidi, da vam je to glavni adut, a to gradjane ne zanima, zanimaju nas fabrike, svakodnevna plata, da moze normalno da se zivi.Ljubisa je ionako nasa proslost.

    ОдговориИзбриши
  6. Presednik FK"H.Veljko", je Cvele, daleko ce da doguraju do druge lige, pre ce biti ispadanje u nizi rang, on je bio u ekipi koja je dovela 20 igraca kao navodno za ulazak u drugu ligu, potrosene su pare dobivene tada od transvera drulica, a igrace niko nista ne pita, sa njim mozemo samo da izgubimo status srpskoligasa, neka ih ali samo do 08.03, do dana zena, kada ce im zene doci glave

    ОдговориИзбриши
  7. Zasto neko ne obeca da ce sagraditi bazen zatvorenog tipa ili nesto kao wellness spa centar. Mozda neku vrstu akva parka na Dunavu. Uredjeno setaliste ka Bukovu i Badnjevu, sa biciklistickim stazama i odmaralistima, naravno i osvetljenjem. Mozda da ozeleni centralni deo grada i postavi jos vece i lepse zabavne parkice za decu. Pa eto i klizaliste u balonu gde bi se i po nepovoljnim vremenskim prilikama deca klizala, i organizovati npr. karaoke na ledu, modnu reviju, bacanje kugle i sl. A lepo bi bilo napraviti i zoo vrt i zaposliti u njemu mlade ljude. Eventualno privuci neku firmu, smanjiti joj opstinske takse i pokloniti gradjevinsko zemljiste kako bi se takodje zaposlilo i nesto proizvodilo .
    Eto to su neki od zahteva koji bi zasigurno nama ovde poboljsali uslove zivota u gradu i opstini, tako da se ljudi ne iseljavaju odavde.
    Dajte neke konkretne ciljeve i namere, a ne samo pljuvanje i huskanje i jedni i drugi i treci!!!

    ОдговориИзбриши
  8. PA NEMORATE NI DA VOZITE AUTO PO ZIMI !
    sedite u toplom i pijte pivo , ionako nismo nikakvi vozaci .

    Radite po inostranstvu i ceo zivot se po Nemackoj vozite tranvajima i onda kad dodjete u Negotin hocete da vozite auto, pa vam je Kriv VIDENOVIC JER TREBAO DA CISTI PUTEVE ? MA NEMOJ ....

    E GOSPODO MOJA ....ANEZNATE 3
    PADEZA

    ОдговориИзбриши