недеља, 14. март 2010.

Четрдесета седница Привременог органа

На седници Привременог органа одржаној у петак осим што су усвојени извештаји о раду за 2009. годину Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, Еко фонда, Народне библиотеке и ЈКП Бадњево донете су и следеће Одлуке:

1. Сагласност на покретање поступка јавне набавке конзервисане робе, хране и пића- репрезентација на износ од 1.419.000 динара без ПДВ-а

2. Сагласност на покретање поступка јавне набавке канцеларијског материјала на износ од 2.040.000 динара без ПДВ-а

3. Повећане су цене комуналних услуга: воде, канализације и изношења смећа као и гробљанских услуга

Увећање цена комуналних услуга је у складу са максимално дозвољеним повећањем, осим цена по којој ће грађани плаћати канализацију. Цена канализације по м3 је удвостручена. Домаћинства ће уместо досадашњих 5,13 динара плаћати 10,26 динара, установе уместо 10,27 динара 20,54 динара, а за привреду је уместо 15,40 динара сада 30,80 динара. За ово повећање цена гласали су представници ДС и СПС у Привременом органу.

На седници је могло да се чује и да за мазут који је ЈКП Бадњево добио из робних резерви (обезбеђено грејање) треба да се плати око 8 милиона динара тачније да се та количина врати са припадајућом каматом.

Напокон смо делимично сазнали и која је цена клизалишта. ЈКП Бадњево је расписало јавну набавку за куповину клизалишта. Процењена вредност клизалишта, по речима в.д.директора је око 5-6 милиона (мало је чудно да неко ко је расписао набавку не зна да ли је 5 или 6 милиона). То је цена наравно без ПДВ-а, те на тих 5 или 6 милиона треба додати још око милион динара. Права ситница.

9 коментара:

  1. Анониман14. март 2010. 21:27

    Najbolje da nista nemamo pa ni klizaliste...sta ce omladini bilo sta u ovom gradu. Napraviti dve ljuljaske u ovom gradu, a koliko samo dece ima...strasno...

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман14. март 2010. 22:45

    E moji negotinci, za koga ste vi glasali. pa DS i SPS, pravili su od nas budale dok je bilo privremeno veće, e sada dragi moji negitinci, tek će mo svi mi polako što više da odrešimo kesu, i sve njihove budalaštine koje su sproveli za četiri meseca polako krenuti da isplaćujemo, a šta će tek buti u budućnosti... trazili ste, dobili ste, znao sam da će se njihovo "poštenje" videti tek posle izbora, za prezentacije 1.500.000 dinara, šuška se da će predsednik opštine bi ti nas magistar iz SPS, e tek će tada bi ti haosssssss... pustimo ih par meseci, da vidimo kako ne mogu da se snađu, pa onda svi da ih rušimo, SPS nije bio na vlasti 5 god. preokrenuće Negotin na glavačke, što se budu kraće zadržali to bolje

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман15. март 2010. 08:07

    Glasali ste gledajte. A izgleda da je novi stil izvisio, nije na listi odbornika.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман15. март 2010. 08:21

    Drago nam je da su nam dostupne informacije o katastrofalnom nacinu trosenja novca iz buzeta,ali nam nije drago da to niko ne kontrolise.Kazite nam kako tome stati na put i kako preispitati trosenje u predizbornoj kampanji jer svi znamo da su Ljubisa Djordjevic i kolege iz SPS zloupotrebili svoj polozaj pogotovu kada su navodno socijalne kategorije u pitanju.Petak,pre izbora,slucajno sam se nasao u hodniku Centra za socijalni rad kad su nagrnuli ofarbani socijalci jer je Ljubisa prebacio odredjenu svotu da im se odmah isplati.Licno sam cuo direktora kada je rekao "E,ovi stvarno nisu normalni,dokle vise s tim parama".Organi gonjenja bi trebalo da preispitaju rad Centra jer je isti ucestvovao u nedozvoljenim radnjama Privremenog organa kada su socijalna davanja u pitanju.Posteni gradjanin kome isto treba socijalna pomoc.

    ОдговориИзбриши
  5. Stanje je sledece,,,

    Vodi se borba ko ce da bude predsednik opstine ...

    Niska grana DS - a gura doktora ON NECE ...

    NEW STYLE je u igri za predsednika , ali je i u igri kada dodje vreme za predsednika okruznog odbora ili cak poslanika ....

    U SPS-u vodi se boraba ko ce da bude predsednik opstine porasli prohtevi svima ...

    Mozda ne bude magistar nego doktor poslanik ...

    U DS - u hoce da budu predsednici i oni koji nisu odbornici , komunalac i arheolog ...

    USKORO NOVA SAZNANJA ...
    analitika je cudo ...

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман17. март 2010. 15:54

    Komunalci koliko cujem nemaju vec poodavno platu ,a imaju za klizaliste.Da li ste upuceni koliki je trosak za struju i radnike mesecno + klizaljke,pa cete videti kolika cena karte treba da bude.Nijedno se dete nebi klizalo.Ovo je samo prasak za budale,klizaliste moze da radi samo u velikim gradovima gde je kupovna moc veca ili gde se vodi predizborna kampanja pa budzet placa.Sto se cena komunala tice treba da su trostruko vece ,jer koliko neradnika treba da primi platu ovo povecanje je malo.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман17. март 2010. 18:10

    Samo jedna ispravka, klizaliste je vec placeno,a sad se raspisuje tender da bi se zadovoljila "forma zakona".
    Mozes misliti prvo platis,a onda tender.Napred Srbijo ti sto si reformisala sudstvo i boris se protiv korupcije.Napred u nove pobede i tendere.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман18. март 2010. 09:42

    Sve smo videli i tek cemo se nagledati.Jos niko nije komentarisao smanjenje broja radnika u lok.samoupravi.Jedino je Negotin odradio sve da ljudi ostanu bez posla i to po kriterijumu politicke pripadnosti.Govorim o Opstinskoj upravi,a kakva je situacija u drugim ustanovama ne znam.Znam jedino da niko jos ni jednu rec o ovome nije progovorio.posto ja treba da ostanem bez posla u OU sa 19.03.2o1o.godine zelim samo da obavestim gradjane da nacelnik uprave kaze kako nije ona radila sistematizaciju,vec Privremeni organ,sto,naravno predstavlja najvecu glupost koju sam cuo.Nacelnik prebacuje svoja ovlascenja na Privremeni organ,a sto ce sva akta da padnu u sudskom postupku to nije vazno.Svi radnici koji sutra ostanu bez posla dobice postupak pred sudom jer je Odluka Privremenog organa o smanjenju broja radnika i Pravilnik o sistematizaciji OU nezakonito.

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман22. март 2010. 19:47

    A sto ne ostavite malo na miru ljude koji se ubijaju od posla u komunalu? Jel imate neku drugu temu osim Komunala? I nije tacno da nema plata u toj firmi, ajde uozbiljite se vise i pustite ljude da rade... P.S NADJITE NEKI POSAO NERADNICI!

    ОдговориИзбриши