уторак, 08. децембар 2009.

ОДЛУКЕ ЈЕДНЕ ОБИЧНЕ КОАЛИЦИЈЕ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Навикла је обична коалиција у Привремeном органу да радну недељу започне бисерима. Јуче их је вала било, али још не могу да засене онај о Деда Мразевима који и даље сија истим сјајем.

Заслужним људима уручене су награде, част изузецима. Знајући да немају овлашћење председника скупштине ипак су именовали привремене савете у појединим Месним заједницама. Најзаслужнији је у МЗ Мала Каменица. Господин Ферари Константин, заслужио је функцију својим упорним паркирањем свог идентитета у централној зони и шанком у покушају, такође у централној зони. Упорност је дала резултат.. Да подсетимо да Привремени орган има надлежности општинског већа, скупштине и председника општине, али не и председника скупштине, у чијој је надлежности именовање привремених савета месних заједница. Знају они то, упозорени су на седници, али нису желели да испоштују Закон. Нека, избори ће их приземљити, а њихова је кривица што ће тај пад болети.

Неразумевање у размишљању обичних коалиционих партнера показује и међусобно несхватање плана да се наметну таксе предузетницима, као и таксе пољопривредницима који имају њиве поред локалних путева. Е, то је бисер који прети да засени Деда Мразеве! Драги пољопривредници, мораћете да платите што имате њиву поред пута и тачка. Повукли су ту одлуку за сада док је не разјасне, и то захваљујући тражењу Радмиле Геров да се та одлука објасни јер је то нешто несвакидашње и епохално . В.Д. Директор ЈП за грађевинско земљиште рече тада да је то само преписано. Председник то није разумео јер он никад није преписивао, па чак ни у школи, те одлучи да се тачка повуче с дневног реда до коначног разјашњења и бољег преписивања. Наредна седница је у среду те чекамо исход договора, али смо поносни што ето једне обичне коалиционе партнере приближисмо једне другима.. Нек је са срећом!


А, онда, тајфун, брз као и увек улази на паузи седнице човек који тражи од обичних коалиционих партнера изгласавање измена Статута Дома културе. У супротном, рече им, видеће шта ће се десити. Нестаде одједном као што је и са политичке сцене давно нестао. Обични коалицони партнери одложише размишљање о четвртом и седмом степену Статута за неко мирније време.

Са Дневног реда повучена је и Одлука о измени и допуни одлуке о јавним паркиралиштима на инсистирање Радмиле Геров, јер иста није била урађена у складу са Законом. Од в.д. Директора ЈКП Бадњево Неготин могло је да се између осталог чује и да је приход од наплате паркинга за перид од 21.09. до 30.11., 2.000.000. динара. и да у паркинг служби ради 13 радника. Још да се обични коалициони партнери договоре о датуму почетка примене и ето поново ове тачке на дневном реду.

Дали су сагласност на куповину 6 рачунара и 50 монитора укупне вредности 738.720. динара. Испоручилац рачунара и монитора је „ЕuroBrand Computers“.

Бисер над бисерима је и да председник као предлагач Одлуке о условима за накнадно издавање грађевинске дозволе, пита на седници прво једног а затим другог радника Општинске управе да ли је Одлука у складу са Законом, јер су се њему обратили неки људи и рекли му да мисле да није законита. То сте привремени председниче требали да питате пре него што сте предложили Одлуку, или је можда до седнице нисте ни прочитали.

Председник није знао да објасни зашто чланови Привременог органа нису добили допис који је доставила странка Г17+, јер како рече није знао ни да такав допис постоји. Без објашњења је остало и питање зашто на Дневном реду није разматрање анекса уговора између ЈП за грађевинско земљиште и АД Градитеља. Обећаше да ће се ово разматрати на наредној седници.

Још један у низу бисера је и ћутање председника на питање из којих средстава је асфалтиран пут према гробљу у Самариновцу. Донација није. Ко ће то да плати? Ћути председник, а в.д. директор ЈП за грађевинско земљиште каже да још није добио оверену ситуацију за овај месец. (МЗ Самариновац, општина или ЈП за грађевинско земљиште, свеједно новац је из буџета општине. Колико? Видећемо). Да ли је ово "ко ће коме ако не свој своме" или је ово "ко ће коме, сви мени"?

П.С. Документи су ту да не би опет неки анонимни помислио да се овде нешто измишља. Такође, постоје и тонски записи са састанка Привремног органа. Мада нам прошли пут у једном коментару рекоше да је кривично дело што се снимају седнице Привременог органа.

17 коментара:

 1. Uf
  Uplasismo se da neko nije uhapsen ,dugo nema komentara.Znaci Strale je uleteo i naredio :Srednja skola za direktora ili ja protiv svih i protiv samog sebe.


  Ostale tacke povucene neznaju sta da rade,tako to biva kad se budale vataju u kolo.Seljake treba oporezovati jerbo takvi sede u vecu(barem vecina).
  A,groblje u Samarinovcu ,pa to je buducnost i prava investicija koja nikada nece propasti.
  Treba misliti o buducnosti ,a ona je u grobljima, mozda sad pocne i prodaja mesta kad skoce cene zbog asvaltiranja , nikad se nezna.

  ОдговориИзбриши
 2. Ajmo drugovi u komentare
  Parking
  Kazete 2.000.000 din za mesec i po dana.Dakle ako je prosek plate tih 13 radnika bruto 40.000, onda je to oko 500.000 sve ostalo cista dobit za komunal i opstinu.Pa drugovi ako je tako to je jedinino profitabilno zanimanje u ovom gradu i zato ga treba ugasiti da nekvari prosek gubitasima.Gde li ucise ekonomiju ljubi ih mama u celo pametno.Mozda u Laznici ima Sega mega?

  ОдговориИзбриши
 3. Ferari al kapone
  Pa prisecam se da je to bio kandidat DS na lokalnim izborima ,ali je brzo promenjen zbog pobune u redovima stranke.Sa takvima se gradi buducnost,to su uzdanice naseg voljenog presednika mali lepotani na visokim stiklama i sitnim minivalom koji voze ferari.slika i prilika uspesnog coveka i privrednika.Glasam zaDS samo da predju tih famoznih 5% zaomi je tih ljudi ,a ja sam boleciv.

  ОдговориИзбриши
 4. Leeelee boškeee, pa šta rade ovi jadnici, smanjuju takse velikim državnim preduzećima, a uvode namet negotinskim preduzetnicima i poljoprivrednicima ( na ovaj način odvajate 20 miliona za poljoprivredu u narednoj godini, ma nema te pojma ), gde je sada naš najveći preduzetnik Bane Petković da digne glas na ove namete, a da on je sada njihov, direktor TV Krajine. S R A M O T aaaaaaaaaa

  ОдговориИзбриши
 5. Predsednik Privremenog organa opštine Negotin nije u obavezi da stavi na dnevni red dopis upućen njemu i članovima navedenog organa, ali je OBAVEZAN da članovima dostavi navedeni dopis.
  Komunikacija OO G17 Plus sa članovima navedenog organa putem uredno zavedenih i potpisanih dopisa je legitiman način kontakta, i ne mogu da verujem da smo u vremenu i mestu gde neko "krade poštu"!?
  Ukoliko je tačna izjava predsednika navedena u prednjem tekstu da "nije znao da takav dopis postoji", onda verovatno postoji problem u komunikaciji pisarnice i Privremenog organa, a to nije dobro, ne samo zbog našeg dopisa (http://mojnegotin.blogspot.com/),već zbog drugih mnogo važnijih stvari.
  Ja lično verujem predsedniku, s obzirom da sam dobio informaciju da se naš dopis nalazi u unutrašnjem džepu grombi kaputa jednog namrštenog visokorangiranog lokalnog političara.
  Dopis je tu završio i kraj!
  Nećemo više da pišemo, i neka bude da "Pukovniku nema ko da piše" (Gabriel G. Marquez)!
  A možda se pukovnik i penzioniše.
  Šalu na stranu, zaista je neshvatljivo da ne postoji demokratska tekovina direktnih televizijskih prenosa, ili bar snimaka sednica institucije koja upravlja opštinom. Informacije putem bloga uvek sadrže izvesnu dozu subjektivnosti autora.
  Čujem da postoji tonski zapis ... znači opet SLOBODNA EVROPA, BBC, DEUTSCHE WELLE ...Prle i Tihi.

  ОдговориИзбриши
 6. dragi tihomire Tihi
  Mnogo si ocekivao od Buljise i ovo je premija ,da nemamo blog nebi postojale nikakve informacije.Da moze i to bi ukinuli da zivimo u mraku informacija i dezinformacija.Vratimo se kadrovima ala Ferari minival,Pajta,Gencu,Uruk,dir.arhiva,dir,komunala,dir.doma kulture dir.televizije, pogledajmo lazima u oci.Oni su na vlasti,a ti u opoziciji.Razmisli malo.Covek kao to smrdljivo zvuci.rece jednom Tadic

  ОдговориИзбриши
 7. AV,AV,AV
  Presednik planira da za azil kupi poljotehnin magacin na zeleznickoj stanici.Odlicnan potez,azil u centru industriske zone,kao turisticka atrakcija putnika koji putuju i kao razbibriga stanara iz Borske koji nece moci da spavaju.Ali ima jedan problem.Postoji i drugi zainteresovni za kupovinu.Stanari Borske molite se da taj drugi kupi inace negine vam jutarnje budjenje uz AV,AV,AV

  ОдговориИзбриши
 8. Obzirom da vec postoji farma svinja pored zelezniceke stanice, a stanari su se vec navikli na ruze vetrova koji im donose misrise organskog porekla. Navici ce se i na laveze.
  I tako je Negotin jedno veliko selo!

  ОдговориИзбриши
 9. Pozor
  Presednik je vec uplatio 22.000 eura kao depozit za zgradu poljotehne za azil.
  Drugo (provereno)u parkingu radi 11 coveka ,a ne 13 kako kaze dir.
  I sada je dobio nalog od Ljubise da umanji prihod i prikaze ga kao neprofatibilno.

  Kako je presednik preneo1.7 mil.din RTK kad je to privatna firma ,zar nije to krivicno delo?

  Presednik se sprema da pise knjigu, kaze bice to besšeler najcitanija knjiga.Ja mu verujem samo da se nezove dosije.

  ОдговориИзбриши
 10. za asfaltiranje seoskog puta u Samarinovcu novac je stigao od brata Gencu,dobio brat na poker u Zajecar i to milione,te sta je za njega jedno asfaltiranje jedne seoske ulice. nemojte se varati Buljisa zna sa ljudima i ako predje censuz,onda svaka njegova ideja je urodila .za ferari alkapone herr konstantin svaka cast,covek je vise tezak ,nego sto je pametan,bice on glavni tek na prolece kada se rascveta po polju,kad naleti na neku buljisinu minu

  ОдговориИзбриши
 11. AHA EVO PROCITAH STA JE BILO NA TOM VECU STO GA DVA DANA ISCEKUJEMO.PA KOLIKO SAM PROCITAO IZ OVOGA MOGU DA ZAKLjUCIM DA U PRIVREMENOM ORGANU I ZA DIREKTORE POSTAVISE SVE LAZOVE.KO JE TAJ STRAHINjA DA POSTAVLjA USLOVE.PA I ON JE BIO POD GEROVKINE SKUTE.KOLIKO JE SAMO STRANKI PROMENIO NI SAM NEZNA A I ON KAO I JOS NEKI TU BAJNI STRUCNjACI SLUZI SVAKOJ VLASTI ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU.U GORNjEM TEKSTU JEDAN KOLEGA PRORACUNA KOLIKO SE ISPLATI SA PRIHODOM OD 2.000.000 IMATI PARKING SLUZBU I NE ODRICATI SE NjE,ALI AKO JE PRIVREMENI ORGAN REKAO A OVAJ UMISLjENI DIREKTOR KOMUNALA (SEGA-MEGA)TO MORA SPROVESTI U DELO PA MAKAR I LAGAO ZA BROJ UPOSLjENIH RADNIKA,(nije 13 vec 11) A LAGACE AKO TREBA DA OD ISTE SLUZBE IMA I PRIHODA ONDA TREBA ZNATI SA KIM IMATE POSLA,PA KAD DODjU IZBORI U ISTORIJU SA NjIMA KAO I SA DUKI TURSOM.PUN JE OVAJ NEGOTIN TAKVIH I NjEMU SLICNIH DEBILA KOJI PRODAJU MAGLU.RADOJEVICI,CIRICI,MIHAJLOVICI,MILIJICI,MAKSIMOVICI I JOS KOJE KAKVIH NA CELU SA GLAVNIM ORGANOM.

  ОдговориИзбриши
 12. Pa niko se nehvali da je dir.komunala zavrsio SEGA Mega trend na radnickom u Negotinu,vidi se da je Buljisin kadar.Cujem da mu zajedno sa tastom i brat radi u komunalu zaposlio ih Aca Roculj u paketu.To je bilo kazu kad mu je tata bio dir.Prahova,videsmo kako je proslo prahovo,sad da vidimo i komunal kako ce proci pa da se uputimo novim asvaltom ka Samarinovcu.E,Tadicu Tadicu, koju li si ti kremu koristio za piling samo da mi je znati.

  ОдговориИзбриши
 13. "E,Tadiću,Tadiću, koju li si ti kremu koristio za piling samo da mi je znati"

  Nije Tadić kriv,nema on pojma ko je prvi čovek njegove stranke u Negotinu,ali zato zna Dušan PetroviČ i to vrlo dobro zna!!!

  ОдговориИзбриши
 14. Ne zna Tadic, ne interesuje ga. Prosto.

  ОдговориИзбриши
 15. Tako su tvrdili za Staljina i Tita da nezna sta se radi narocito sa Golim otokom.Pa i Sloba nije znao za mnoge stvari(tesili se neki).
  Znaju oni sve,dosta da je bio jednom u drustvu sa Tadicem ,a bio je mnogo vise pa da covek vidi sa kom ima posla, ali njemu takvi inponuju jer je pametniji od njih i oni mu se dive.MOzda mu i donose kremice i ogledalca.Pa zar mislite da Dusan radi protiv stranka tako da ga svako moze sutra prozvati sto je podrzavo Ljubisu.Varate se, iza svega stoji puder.

  ОдговориИзбриши
 16. Da, sećate se da je čaršijom kolao vic o neobaveštenosti nekada visokog državnog funkcionera, sada samo lidera opozicione Demokratske stranke Srbije, dr V. Koštunice. Od njegovih dana,vremenom, neobaveštenost je, bojim se, poprimila razmere pandemije. Zato smo i kao pojedinci i kao društvo zatočeni u tamnom vilajetu, prepuni problema i na ivici socijalne bede. Vlast izgleda opija, uzima pod svoje, pa dojučerašnji "iskreni i zakleti " borci za ljudska prava, poštovanje zakona i reda, zaboravljaju vrednosti o kojima su pripovedali, izgleda samo o slavama i u izbornim kampanjama.Oni bi sada da malo manipulišu, ljudima, konkursima, zakonima, imenovanjima........ bez razlike, istražuju, ko je na čijoj strani,/iznenađeni prosto saznanjem da neko "inteligentan i pametan" nije sa njima/, upozoravaju ..........jer vlast je vlast, što bi rekao moj dragi Đole Balašević, paor i tekstopisac. Da li neko danas, uopšte, može da se poziva na neobaveštenost? Mislim da ne! U toku je isti, veliki, šou sa drugim igračima / ili onim istim , ali preobučenim/.Dopušteno im je da iskaču iz predviđenog scenarija i to im je nagrada za lojalnost stranci, verbalnu i materijalnu! Istorija se ponavlja - ide u krug i tako stalno ! Dokle?

  ОдговориИзбриши
 17. kakve nebuloue od vesti. Jeste bajato... ALi, dajte da vidimo koliko je toga RG uradila? Ima li nečega? Nema! osim što je spiskala pare na takozvanu centralnu zonu, dozvolila da se unakazi sve što je bilo pod "zaštitom" države, dozvolila da radna mesta odu u Zaječar (reginalna deponija), dozvolila da prilazi Negotinu, sam Negotin i okolna sla budu jedno obično smetlište, ima li još nečega?

  ОдговориИзбриши