четвртак, 10. децембар 2009.

Ко може стати на пут безакоњу у овом граду?

Уочи самог расписивања избора, Привремени орган, предузима све радње, како би избори били проглашени незаконитим и били поништени.

Након незаконито донетог решења о именовању Изборне комисије, у којем је ДС имала 4 представника (од којих два нису имала изборно право тј. нису уписана у бирачки списак) од укупно 7 а тиме и апсолутну већину , као и чињенице да састав комисије није сразмеран броју одборника у одборничким групама распуштене скупштине, ПНТК је данас у 13.45 часова уложио жалбу Окружном суду у Неготину.

После 15 минута од улагања жалбе, телефоном су обавештени чланови Привременог органа да је сазвана седница по хитном поступку за 14.20 часова. По хитном поступку коалициони партнери усвојише измену решења о именовању Изборне комисије. Замењени су чланови који немају изборно право и један члан ДС је замењен чланом СПС.

То што је поднета жалба на решење, није их интересовало. Нису желели да прво сачекају пресуду Окружног суда, већ су брже боље поново одлучивали. Мењали су своје представнике у Изборној комисији, а при том нису тражили да и ПНТК и СРС доставе своје предлоге. Председнику се журило. Путује за Аустрију (и то су изгласали данас). Привремени орган има рок од 12 сати да достави одговор на нашу жалбу Окружном суду, али председника то не занима, рече нам „ништа ви не брините“. Шта је тиме хтео да каже?

Састав изборне комисије и даље је незаконит, јер између осталог није испоштован члан 14. став 1. Закона о локалним изборима. А то значи поништавње избора, у сваком моменту изборног поступка па и по завршеним изборима. Ово стоји у мишљењу Министарства  http://www.drzavnauprava.gov.rs/pages/documents.php?id=22

To је коначно крај сваког закона у општини Неготин, у вршењу краткотрајне власти Привременог органа.

Како тумачити гласање представника ДС и СПС, у Привременом органу, о саставу изборне комисије, осим да је све спремно у ДС и СПС за проглашење избора незаконитим, и њихово поништавање, чак и пре него што су почели.

Ко може стати на пут безакоњу у овом граду? Председник Републике, Министар за државну управу и локалну самоуправу и Окружни суд у Неготину обавештени су о грубом кршењу Закона. Да ли ће неко реаговати остаје да видимо.

Нека ово буде ковертирана прогноза „слободних избора“ у Неготину.

20 коментара:

 1. Znaci li to da je i Gerov=Mega Trend???

  ОдговориИзбриши
 2. Nisu dzaba rucali zajedno sa Fancijem i Blendicem.Necudi me Buljisina pamet,ali me cudi nemoralnost i poltronizam njegovih saradnika ,koalicionih partnera.Neznam kakav bi covek trebao da bude da mu se takvi nebi uvlacili u guzu.Pa valjda imaju i malo samopostovanja i obraza.Nije li taj isti Janja,Radojevic i ostali skupljali potpise protiv Buljise i slali pisma u DS glavnom odboru,a sad ih jednim potezom Buljisa kupio da budu mirki.Kazite ljudi koji se bavite politikom kolika je vasa cena.Kilo krompira,jedan rucak,flasa piva ili jos manje.Kako ce posle izbora ti isti pogledati gradjanima u lice kad svi znaju koga su i za koliko podrzavali.Njima bi i Secerovski bio presednik samo da im da da budu direktori.Secate se Radoja Domanovica injegov lik koji je slep i nezna gde ide ali ga svi prate pa zajedno sa njim zavrsavaju karijeru.

  ОдговориИзбриши
 3. Danas je 10.decembar, da li su rapisani izbori ili ne ?

  ОдговориИзбриши
 4. Biće najsmešnije kada zbog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi Vlada Republike Srbije Privremenom organu opštine Negotin uvede privremene mere.
  Raspusti ga i uvede Privremenu Organčinu.
  Narode, kakvo li će to tek veselje da bude!
  Samo sumnjam da će imati više ko da se raduje, u Unesrećenoj Palanci.

  ОдговориИзбриши
 5. Gospođo Gerov, pretpostavimo da sam novinar na KZN PNTK , na kojoj govorite, upravo, o temi ovog posta i pitate ko može stati na put bezakonju u ovom gradu? Vrlo pažljivo sam iščitala tekst i prosto ne shvatam neke navode, pa Vas molim za naknadno objašnjenje. Dakle, šta bi u konačnom i praktičnom sledu zbivanja , mogao da znači Vaš zaključak, citiram: " Kako tumačiti glasanje predstavnika DS i SPS u Privremenom organu, o sastavu Izborne komisije, osim da je sve spremno u DS i SPS za proglašenje izbora nezakonitim i njihovo poništavanje, ČAK I PRE NEGO ŠTO SU POČELI", završavam citat. Može li se to, kakav bi ishod mogao biti i ono najvažnije - posledice ovakvog činjenja? Da li je to kupovina vremena za opstajanje privremenog stanja u našoj opštini, sa tendencijom da se produži? Unapred zahvaljujem na odgovoru, verujem da će biti korisno znati šta nas očekuje!

  ОдговориИзбриши
 6. Изборна комисија није именована у складу са Законом о локалним изборима. На сајту Министарства за државну управу и локалну самоуправу (линк је дат) можете и сами да прочитате шта може да буде последица незаконито именоване комисије, као и на који начин се именује комисија када је скупштина распуштена. ,, Именовање чланова органа за спровођење избора представља саставни део изборног поступка, па пропуштање надлежног органа да поступи у складу са обавезом из члана 14. став 1. Закона о локалним изборима представља битну повреду поступка. Ову повреду надлежни суд може да санкционише и у каснијој фази изборне процедуре, односно у поступку оцене законитости одлуке коју је донео незаконито именовани орган, што у крајњој линији може довести и до поништаја избора.,,
  Сматрамо да су се они уплашили изборног резултата и сада све чине како би се омогућило да избори или не буду одржани или поништени. Тиме би се омогућило да Привремени орган уместо максимално 5 месеци врши власт знатно дуже.

  ОдговориИзбриши
 7. Šta znači komentar znači li to i da je Gerov=MegaTrend???? Baš vala nekad mi komentatori nisu jasni,

  ОдговориИзбриши
 8. Zahvaljujem,upravo takav odgovor sam i mogla očekivati, mislim konkretno na mogućnost da Privremeni organ ostane na vlasti znatno duže, u odnosu na vreme predviđeno zakonom, za koje bi obavilo sve neophodne pripreme za sprovođenje izbora. Ostadosmo danas na Međunarodni dan ljudskih prava, pored ostalih koja su garantovana, a većina ih nema, nažalost, i bez prava da znamo da li je, uopšte, utvrđen termin za održavanje vanrednih izbora u opštini Negotin.Rok je istekao u ponoć, zar ne? "Quo vadis,Srbijo?" Pitanje je retoričko, pa za drugo osim za ukras i ne služi. Mada, mogao bi se naći i odgovor koji će, bar, sa moje strane izostati !

  ОдговориИзбриши
 9. Mislim da su izbori raspisani znatno ranije, te da ovi indijanci ne zele da objave datum jel im to nikako ne odgovara, hoce na svakakve nacine to do maksimuma da odloze, ali najveci biser bi im bio da se vade na krma grip

  ОдговориИзбриши
 10. Jedan cilj je namera da privremeno bude što duže, a drugi da Buljišu zameni Buljec. I da komunjare sklone dupeta u stranu malo pa da vide sa kim mogu da pregovaraju od ostalih posle.

  ОдговориИзбриши
 11. NA PUT OVAKVM BEZAKONJU,ORGANIZOVANOM KRIMINALU SAMO NAROD MOZE SATI.Kako to izgleda jednom smo videli i preziveli,sta ce se desiti ovog puta videcemo,bojim se samo da ce ovog puta biti tragicnije i bolnije.Nasa je nesreca sto o tome ne razmisljaju oni koji su do ovoga doveli,vec ucestvuju u svemu na perfidan nacin.Izbori su raspisani i odluka o tome je objavljena u Sl.glasniku 1o2 od 7.12.2oo9.godine,ali G/dja Djukic Dejanovic o tome ne obavestava javnost dok joj partijski lideri ne dozvole.Mora se ostaviti vreme tajkunima da se saberu i organizuju bolje od ,,neprijatelja,, i pripreme ambijent za izbornu kradju.D.P.

  ОдговориИзбриши
 12. Kod Bishe je sve privremeno,imenovano,nema tu zakona i izbora.Pa,pitajte samo drugove iz demokratske stranke,kako to da je on jos uvek predsednik,a mandat mu istekao prosle godine,negde u ovo vreme,jedini predsednik opstinskog odbora u Srbiji bez izbora,Sabac radi punom parom bato i za puno...dalje,predstavlja se lazno i kao predsednik opstine( vidi blog ds i sajt opstine,aktivnosti predsednika opstine ),zatim,prosle godine je na zvanicnom sajtu ds-a stajala titula doktora pored njegovog imena,valjda zato sto ne ide da on kao predsednik bude manjeg obrazovanja od svog potpredsednika.Mogu samo da zamislim sta prica onim ljudima koji ga ne poznaju,koji dolaze sa strane,verovatno se predstavlja kao Dalaj Lama.

  ОдговориИзбриши
 13. Vreme ce reci ko je u pravu.Da li ovi sto su se nakrali imaju moralno pravo da kritikuju druge?

  ОдговориИзбриши
 14. Bisha dobija donacije iz Amerike(jaka je to sekta)i debelo placa DS.Ne mozete mu ama bas nista.Ama nije to dzabe NOVI STIL.

  ОдговориИзбриши
 15. Nas kako kaze neko Dajal Lama je vrlo lukav, pokusava da odlozbore zbog navodno praseceg gripa.
  Ima iskustva i u stranci je odlozio zbog nepravilnosti u zakazivanju.Kakva drzava takva stranka i clanovi.Neznam samo dali ce Radojevic i sada da skuplja potpise protiv Buljise kao prosli put ili ce svi ti ljigavci zajedno da glasaju za njega i produze mu mandat.Pa ko bi ih inace ikad postavio za direktore nego neko kao Buljisa.U svoje vreme takvi su radili kao magacioneri i to je bio plafon za njih.Znam sadasnji dir.komunala je radio kao referent za zalbe,cesto sam se zalio kod njega ,obicno piskaralo i birokrata ali pored Buljise gogura do direktora.Pa u tom preduzecu ima vise bivsih dir.nego radnika i to kakvih direktora sine, svi sa nekim skolama polu kursevi sa radnickog al znaju da se grebu i uvlace, nemaju nokte ,a po rodjenju takvi umesto koze imaju vazelin da negrebe.

  ОдговориИзбриши
 16. Lubisa je samo proizvod vremena jednog naroda.Ako drzavu vodi i koalicije sklapa Tadic.Setimo se samo kad je bio ministar telekomunikacija (psiholog) i prijavio imovinsku kartu u kojo je naveo da stanuje privatno i vozi zastavu staru 15 god.Mozes misliti rodjeni Beogradjanin ministar,a tata mu akademik nema para.Takav je zaseo u fotelju ministra telekomunikacija pa zatim ministar odbrane i dalje podstanar.Mi se smejemo sto nas podpresednik opstine Videnovic stanuje privatno .Kad imate takvog presednika drzave sasvim je normalno i prirodno da Puljecovic bude nacelnik okruga sa poodavno isteklim mandatom,a Buljisa presednik opstine.Na sledecoj sednici birace nacelnika budzeta recimo Atu,sekretara,Miki konki,sefa protokola Pacetovu zenu,prosvetni inspektor recimo Pajta itd.Kakav narod takva drzava.Kakav presednik opstine takvi ce biti i izbori ko se neslaze neka napusti Negotin iovako je malo pametnih u njemu ostalo zato i budale vladaju.

  ОдговориИзбриши
 17. "Kad imate takvog presednika drzave sasvim je normalno i prirodno da Puljecovic bude nacelnik okruga sa poodavno isteklim mandatom,a Buljisa presednik opstine.Na sledecoj sednici birace nacelnika budzeta recimo Atu,sekretara,Miki konki,sefa protokola Pacetovu zenu,prosvetni inspektor recimo Pajta itd"

  Hahahahahhaa, koliko god da je ovo smešno, ne bi me začudilo da na kraju ovako i bude! Jer, kako su krenuli, do ovoga će na kraju doći! Užas!
  P.S. Od ovoga mogu i noćne more da nas more.....

  ОдговориИзбриши
 18. A, kako je bilo dok ste Vi bili predsednica Opštine? Gubitak pam(eti)ćenja?

  ОдговориИзбриши