недеља, 27. децембар 2009.

Хоће ли обрасци бити издати до 07.03.2010.

Иако именована још пре неки дан, а након пресуде Окружног суда (у петак) и потврђена, Изборна комисија није одржала још увек ниједну седницу. Седница која је била заказана за данас у десет, одложена је, ко зна из којих разлога, за сутра у дванаест.

Да подсетимо: Избори су расписани 07.12.2009.год. Изборне радње требале су да отпочну 16.12.2009.год. Рок у коме Изборна комисија треба да стави на располагање обрасце потребне за кандидовање је три дана од дана расписивања избора.

Зашто се Изборна комисија још увек не састаје? Зашто, још увек, нису стављени на располагање обрасци потребни за кандидовање?

Да ли политичке странке и заинтересоване групе грађана, које желе да учествују на изборима, треба да чекају, да се коалициони партнери ДС и СПС договоре и саставе листу кандидата, па тек онда да отпочну изборне радње? Због чега СПС и ДС чине све, да се избори прогласе нерегуларним?

Да ли је ово неспособност, или јасна намера, да потребни обрасци не буду издати у овој години (како смо начули)?

Поштовани читаоци, одговоре на сва постављена питања, пронађите сами.

ПНТК је, још пре двадесетак дана, дао „ковертирану прогнозу“ предстојећих слободних избора“.

14 коментара:

  1. namere DS i SPS su odavno jasne svim gradjanima koji objektivno i pravicno posmatraju stvar.Ali,sada vise to nije bitno,Okruzni sud je dao zadnju rec.G/din Liksarevi' izgleda nije svestan kakvu je ulogu dobio.Kada se predsednik Izborne komisije tako NEODGOVORNO ponasa pitanje kakvi nas izbori ocekuju.G/dine Liksarevicu,ako niste dorasli zadatku,recite to na vreme.Kada se politika umesa u struku obicno se gubi obraz i jos stosta uz to.Nemojte to sebi da dozvolite,neke sudije zato nisu prosle reizbor,nazalost.Poydrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Ne znam zašto se čeka sa određivanjem obrazaca za potpise, ko da je to toliko važno.Mislim da nije sada presudno ko je pod kojim brojem na glasačkom listiću, već ko šta ima da ponudi. Svako ko glasa je toliko pismen da pročita ime stranke na listiću i da zaokruži ako želi njen redni broj.

    ОдговориИзбриши
  3. Pa naravno, jedva su iskukali uvodjenje privremenih mera, a sad tek tako da dopuste izbore i da ih opet vratite u opozicione klupe! Suska se po gradu i to medju krugovima bliskim policijskim inspektorima, da Vam se sprema svojevrsni politicki linc, tako sto cete biti uhapseni pred same izbore i na taj nacin Vas diskvalifikovati da slucajno ne pobedite. Da li ste sa tim tracevima upoznati, posto dolaze i od ljudi koji su vodeci u pojedinim strankama, poput SPO I LDP a koje nisu direktno ugrozene jer i nisu presle cenzus na proslim izborima , a tesko da ce preci i na ovim buducim? Pozdrav i cuvajte se !

    ОдговориИзбриши
  4. Staje bilo videli smo,sta ce biti videcemo.

    ОдговориИзбриши
  5. Komunalci ajde obaveštite nas kako je novi dir. da li daje para da smiri strasti ima li nagoveštaja promenama nekih u komunalu.Dobiste li vi pare kao kultura za proslavu nove godine.

    ОдговориИзбриши
  6. S`kće.
    Samo da popune svoje obrasce sa optimalnim brojem umrlih i raseljenih.

    ОдговориИзбриши
  7. Šta bi sa klizalištem,kolika će biti cena korišćenja,koliko je plaćeno,ko će da radi tamo,Šabčani ili neko drugi(komunalci,eko fond).Šta sa peskom posle,ko njega uzima.Ko će da lakira ponovo.

    ОдговориИзбриши
  8. E JA BI HTEO DA PITAM LjUBISU ILI NjEGOVE SAVETNIKE DA LI ZNA ZA KOMBINACIJU KOJU PRAVI BANKOVIC SA SEGA-MEGA DIREKTOROM.AKO ZNAS I AKO JE UZ TVOJ BLAGOSLOV BUDI SIGURAN DA NECES OD KOMUNALACA NI JEDAN GLAS DOBITI NA IZBORIMA,TO KAZU PRISTALICE D.S-a ZAPOSLENI U KOMUNALU.NEKA NEKO OD TVOJIH KAZE JAVNO ILI OVDE ILI NA BLOGU D.S-a KOJA JE CENA SMENjIVANjA SEGA-MEGA RADOJEVICA I POSTAVLjANjE BANKOVICA.

    ОдговориИзбриши
  9. Stvarno ne znam odakle sad taj Bankovic.Sta ce on da pomogne komunalu, kad toliko njih nisu mogli.Dosao juce u stranku i sad vec veliki strucnjak.O cemu li se tu radi?

    ОдговориИзбриши
  10. И ја бих волео знати,Хајде Анонимни откриј нам који је дил био,па неће ти Буљиша признати ништа,он као по обичају ништа не зна.

    ОдговориИзбриши
  11. Kako saznajemo iz pouzdanih Komunalnih izvora mister Bankovic jutros nije dosao u 7h na posao.Dosadasnji SEGA MEGA direktor to opravdava ne stecenom navikom mister Bankovica da radi u drzavnoj firmi pa mu doticni u znak postovanja i dobre volje a sigurno i iz licnih interesa to nece uzeti za zlo.Ovaj izvestac ima obecanje coveka iz Komunala da ce mu dostaviti podatak koliko je mister Bankovic godisnje naplacivao svoju strucnost firmi koju je sada preuzeo.U nadanju da ce javnost shodno zakonu o informisanju biti tacno i spravno informisana srdacno se zahvaljujemo nasem izvoru iz Komunala.

    ОдговориИзбриши
  12. I posle Tita Tito
    rekose SPS i sedose u fotelju u Eko fondu,komunalu,muzeju,arhivu,turis birou.Neko ce reci da nisu ,pa pogledajte gde su bili do sutra (sto bi reko gradski seret).

    ОдговориИзбриши
  13. Izgleda da nema boljih kadrova od onih skolovanih u SPS-u.Danas su se samo prerusili i uvukli u stranke na vlasti da bi i dalje bili na visokim funkcijama.Dokle ce da nam prodaju svoju pamet i finocu?

    ОдговориИзбриши