субота, 12. децембар 2009.

У име народа

Oкружни суд у Неготину данас је донео две пресуде којима уважава жалбе ПНТК на састав и именовање Изборне комисије општине Неготин.

Првом пресудом Уж. 40/09 поништено је решење Привременог органа општине Неготин о именовању председника и чланова Изборне комисије, а другом пресудом Уж. 41/09 поништено је решење о измени и допуни претходног решења.

Овим пресудама Окружног суда у Неготину, ПНТК је доказао да је Привремени орган радио супротно Закону о локалним изборима.

Привремени орган треба (по образложењу суда), у поновном поступку у складу са чланом 14. став 1. Закона о локалним изборима, да од одборничких група ПНТК, ДС, СПС и СРС, које су имале одборничке групе у распуштеној скупштини, затражи нове предлоге за састав Изборне комисије. Привремени орган треба донети правилну и на Закону засновану одлуку о именовању Изборне комисије. Да ли ће тако поступити већина СПС и ДС остаје да видимо.

У овом тренутку општина Неготин нема Изборну комисију, а избори су расписани.







35 коментара:

  1. Prosto se cudim da Opstinski sud moze da donese ovakvu odluku.Jesu li to nove sudije koje nisu iz Negotina pa postuju zakon ili su "demokratske" sudije ipak resile da postuju zakon!?

    ОдговориИзбриши
  2. Smene
    U izbornoj komuisiji zamenik presednika Zlatko(policajac)nije imao ni prijavljeno mesto boravka u Negotinu pa kao takav nije mogo da bude u komisiji.
    On je smenjen .Smenjen je i direktor gimnazije zbog nekih brljotina koje mu je zamerio njegov kolega Maric (sadasnji prosvetni inspektor u Zajecaru).Tacnije, sam je podneo ostavku.
    Smenjen je i dir.biblioteke i postavljen Vlasta Sarkamenac.
    Ponisten je konkurs za dir.u skoli Vera Radosavljevic.pa je sadasnji dir.samo v.d.
    Ukinute su ulice za naplatu parkinga :Badnjevska ,Parking iza pijace i pored pijace,Hajduk Veljkova(da presednik suda Blendic moze da parkira i Urukovic).
    Izmenjen je statut Doma kulture tako da sada moze i covek sa srednjom skolom da bude direktor.Ocekuje se sledeca izmena koja ce se prilagoditi i Ljubisi pa da moze i sa osmovnom.Sta je sledece?

    ОдговориИзбриши
  3. Molim Vas dajte kopije odluka suda na Vasem Blogu.

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. Novo sledi u ponedeljak, Strale postaje sef u opstini.

    ОдговориИзбриши
  5. sledece je da se oni svi uhvate pod ruku i skoce u dunav, strasno je sta nam radi bolumenta iz ds i sps

    ОдговориИзбриши
  6. Bravo Radmila samo napred, sredite te bezveznjakoviće, pa 8.marta da im vidimo leđa

    ОдговориИзбриши
  7. Sud je po zakonu oduzeo mandate naprednjacima.
    Sud je po zakonu poništio nelegalne sednice SO.
    Sud je po zakonu uvažio dve žalbe PNTK.
    Šta je pa onda to sporno u radu suda? Zar kuknjava unapred kako Sud neće da sudi po zakonu nije neka vrsta pritiska?
    Činjenica je da su sudije bile pod velikim političkim pritiskom zbog reizbora.
    Činjenica je da je reizbor gotov i sve se zna.
    Činjenica je i to da će sada neke sudije da naplate NEKOM to što su morale da se poslednjih nedelja tresu od straha da li će ostati i gde na poslu. I što su dovedeni u smešnu situaciju da baš od TAKVOG zavise.
    It's payback time.
    Vreme je za naplatu. Straha.

    ОдговориИзбриши
  8. Da li je zahtev da se ODLUKE OKRUŽNOG SUDA u Negotinu objave na ovom blogu pitanje mikijevog nepoverenja u verodostojnost činjenica iznetih u postu U ime naroda ili u samog pisca teksta? Možda je ipak zahtev odraz potrebe da se sa tekstom presuda upozna šira javnost kojoj su takve informacije uskraćene na RTV krajina?

    ОдговориИзбриши
  9. Ne znam koliko pratite blog DS-a, LJUBIŠA JE SEBE NAZVAO PREDSEDNIKOM OPŠTINE!! Pa to je strašno.
    Nema pojma da ga 8 marta očekuje ustajanje iz predsedničke fotelje, a još sebe naziva predsednikom opštine!! Ovo je strašno... dokle smo dogurali da nas jedan nepismenjaković vodi!!
    Radmila svaka čast, samo napred i stižemo do pobede. Imaš našu podršku, negotinci i omladina su uz tebe!! SAMO NAPRED!!!

    ОдговориИзбриши
  10. Bravo PNTK,na celu sa Radmilom.O cemu li se radi pa je Okruzni sud postupio po Zakonu?Da nije opet neki dogovor sa Fancijem?Videcemo kada Privremeni organ donese novo Resenje.

    ОдговориИзбриши
  11. Umalo da zaboravim da Vas pitam: secate li se ko je bio predsednik izborne komisije u Negotinu kad je Aca kutija zabrljao i njegovi pajtasi pokrali izbore pa kobajagi pobedili?

    ОдговориИзбриши
  12. E, Lale, što se tiče sudstva nisi u potpunosti u pravu.
    Tu mislim na priču oko oduzimanja i dodeljivanja odborničkih mandata. Oko oduzimanja mandata Radikalima je sve ok, dakle slažem se da je sud tu uradio u skladu sa Zakonom. Problem je što sud nije uradio ono što mu je posao u postupku dodeljivanja mandata, a koje nije dodelila Izborna komsija zbog poznate situacije sa podnošenjem ostavkih nekih njenih članova. Dakle, sud kao drugostepeni organ ima prava, a u ovoj situaciji i dužnost, da odlući umesto prvostepenog organa, a to je u ovom slučaju bila Izborna komisija. Kao što svi znamo, sud to nije uradio, proglasio se nenadležnim. Zamisli situaciju da pred nekim državnim organom treba da ostvariš neko pravo, a taj državni organ ne doneste odluku o tome. Zakon kaže da imaš pravo na posebnu žalbu, koju podnosiš nadležnom drugostepenom organu. Drugostepeni organ će naložiti prvostepenom organu da reši po tom predmetu, a ako u ostavljenom roku prvostepeni organ ne donese odluku, druostepeni organ može zatrađiti spise predmeta i sam rešiti predmet. Upravo to je sud trebao da uradi.
    Prema tome, ne stoji da je sud radio po Zakonu. Da ne govorimo o tome da su same tužbe, zahtevi i ostalo u vezi oduzimanja i (ne)dodeljivanja mandata pisane od strane osoblja suda i u samim prostorijama suda.
    Svako dobro, Laki.

    ОдговориИзбриши
  13. Bravo za podnosioca žalbe, bravo i za Okružni sud.
    I dokle tako?
    Brže je formiran Savet bezbednosti UN nego Izborna komisija u Negotinu.
    Ne smem ni da pomislim kako će takva Izborna komisija da radi kada nije sposobna da se po zakonu "samoformira".

    ОдговориИзбриши
  14. lako je druge nazivati lazovima kada se krijes kao anoniman.
    svi mi koji se krijemo kao anonimni to radimo jer smo UPLASENI demonstracijom moci ovih koji su dosli na vlast zahvaljujuci sama namim, jer smo trazili "demokratske promene" pa nam sada tesko pada ovo sto nas je snaslo.
    Ali ima nesto dobro a to je saznanje da Okruzni sud u Negotinu ipak sudi po zakonu.
    Zato ne huli na'"boga", JER I iSUS HRISTOS JE RAZAPET NA KRST ZATO STO SU GA "r a z u m e l i" oni koji su tada vladali.

    ОдговориИзбриши
  15. Drugari(LJubisa,Uruk i ostali),
    dajem Vam rec da cemo da Vas oduvamo 7. marta!
    Nemojte misliti da smo zaboravili sva zlodela i pljacke koje ste sprovodili proteklih godina. Mislite da su Negotinci zaboravili na sve sta je SPS uradio dok je bio na vlasti? To sto ste pravili kuce od tudjih para,otimali od naroda,sprovodili strahopostovanje,secate li se posle svakih izbora sta ste pustali na RTK- Nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine.... ,slali ste nas u ratove od kojih ste Vi i Vas lider stekli bogatstva!?
    MIslis li LJubisa da smo glupi i neznamo odakle ti lova, da smo zaboravili na tvoja zlodela, na tvoja nacionalisticka istupanja? E pa videces da nismo i necemo ti oprostiti.
    Uzgred sastvljen je spisak za otpustanje radnika opstiske uprave koji se cuva u tajnosti.

    ОдговориИзбриши
  16. Kakav spisak radnika kad on prima nove i to jednim udarcem ubija dve nuve.Jedna muva je zunzara Strahinja koji postaje sef u opstini i automatski nije vise presednik sindikata kulture.Tu se otvaraju vrata za rad u domu kulture, muzeju,biblioteci i arhivu ali bez Straleta.A on jadnicak bice sef svega 3 meseca ,a posle sut u guzu.

    ОдговориИзбриши
  17. Ej bre, čovek 'ladno otvara google blogger nalog pod imenom "anoniman". Care!
    Ja i dalje ne mogu da verujem da se svi "anonimni" kriju jer se boje svakodnevne demonstracije njihove NEmoći.
    Ne mogu oni nikome ništa, i kratko će na sreću da traju. Svako od njih pojedinačno. Problem je što se likovi menjaju kao na traci ali SISTEM STRAHA opstaje. TO je problem.
    Razbijajte više to, nema se vremena.

    ОдговориИзбриши
  18. A na stranu to sto njegov sindikat u Domu kulture pored njega ima samo jos 2 clana, svi ostali su u drugom sindikatu..

    ОдговориИзбриши
  19. Sta vam je to sad sef opstine, mozda nacelnik uprave ali to je Ruza, ili sef nekog odeljenja, budite precizniji?

    ОдговориИзбриши
  20. E, a ko je na tom spisku, ako vec znas da je sastavljen sigurno znas i ko je na njemu?

    ОдговориИзбриши
  21. Veliki pozdrav svim posetiocima ovog bloga. Neka bude ovo prvo javljanje (potpisano) od jednog pripadnika Pokreta „Živim za Negotin“. Uzeo sam sebi za pravo da vas obavestim o prvoj donaciji koja je pristigla u Negotin, zahvaljujući pre svega mojoj kompaniji sa sedištem u Holandiji, a koja je vredna 185.000 Eura. Radi se o kompletnom projektu koji ima naziv STRATEŠKI PLAN EKONOMSKOG RAZVOJA OPŠTINE NEGOTIN. Ceo ovaj projekat je završen, dostavljen nam je i u njemu bi došlo do samo nekih izmena, odnosno dopuna sa imenima nosioca pojedinih segemenata i eventualno manjih korekcija što se tiče vremenskih okvira realizacije. Korekcija vremenskih okvira izvršiće se nakon anketiranja (sastavni deo Plana je i anketni listić), pa bi se na osnovu mišljenja gradjana pronulo na posao sa prioritetima. Mozda nekome zvuči i malo čudno jer je većina mišljenja da su svi segmenti od prvog prioriteta, ali mišljenja sam da se neće moći u samom startu sve odmah obuhvatiti.

    Glavni segmenti kao ključna pitanja (za sta bi se i gradjani odlučili) su:

    1.Razvoj preduzetništva i pomoć malim i srednjim preduzećima ( tačan naziv projekta, vremenski okvir i rezultati dati su na stranama 6.9 i 10),

    2.Rulalni razvoj – razvoj poljoprivrede i sela ( tačan naziv projekta, vremenski okvir i rezultati dati su na stranama 13,14 i 15),

    3.Privlačenje investicija ( tačan naziv projekta, vremenski okvir i rezultati dati su na stranama 18,19 i 20).

    Više puta se može čuti kako neko kaže: ma eto neka dodje neki investitor i da yaposli neke radnike...itd. Treba shvatiti jednu prostu stvar: invetitor traži na prvom mestu energetsku stabilnost, političku sigurnost i planirani razvoj gde bi mogao da investira. Niko neće doći samo na osnovu pričanja...eto imamo to i to...dodjite i vidite. Pripremimo mi sve ovo odavde, ponudimo projekat investitoru a novčana sredsta su uvek bila i biće (ma koliko to apsurdno zvučalo) najmanji problem.

    Racić Dragiša

    p.s. postavljeno na blogu moj Negotin, PNTK i Gradjanski krug

    ОдговориИзбриши
  22. Tacku 1 i2 brisi.Prvo preduzetnistvo u Negotinu u obliku kako ti zamisljas nepostoji niti ce postojati .Niih je vodio sadasnji dir.RTK koji i nije preduzetnik,a nije imao ni poso pa mu to dodje kao milostinja.

    Drugo ,ruralni razvoj zaboravi jer u selu zive starci od 60-80 god.Ono mladih su za danasnja vremena nepismeni duduci i od njihovog biznisa je i bog digo ruke.

    Ovo trece moze da dodje u obzir,kvalitetna prezentacija sa tacnim lokacijama .prednostima u odnosu na druge gradove i zemlje,stalna prisutnost kod investitora sa predlozima itd.Nijedan investitor nece doci ako nevidi profit.Sve ostalo je nula i lupetanje.Idu invetitori i u nestabilne zemlje gde otimaju ljude i gde je korupcija veca nego kod nas ali glavni pokretac je profitZnaci pokazi investitorima da ovde ima najveceg profitai to je to.Sad dali ce to biti kroz jeftinu radnu snagu,glupog presednika,podmitljive radnike i slabo placene ili kroz bespatno gradj.zemljiste,blizina granice ,luka jeftina radna snaga itd.radi ,radi radi ...

    ОдговориИзбриши
  23. U situaciji kada je skupština raspuštena i imenovan Privremeni organ (kao i kod nas)Okružni sud Beograd prilikom rešavanja po žalbi SRS uzima u obzir sastav raspuštene skupštine i nalaže da se na taj način formira Izborna komisija. http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/52406/Privremena+uprava+u+Zemunu+legitimna.html

    ОдговориИзбриши
  24. Zakon o lokalnim izborima
    Clan 23.
    "Izborna komisija propisuje oblik i sadrzaj obrasca koji podravaju izbornu listu i stavlja ga na raspolaganju ucesnicima u izborima U ROKU OD TRI DANA OD DANA RASPISIVANJA IZBORA".

    Ajd sad?! Pa kada je to?

    ОдговориИзбриши
  25. Hm, nisam u pravu što se tiče sudova?
    Ma da, proglasili se nenadležnima po pitanju overe mandata i sastava OIK, naravno.
    Jes, ali pre toga, 2008. u jesen kada je trebalo odmah da vrate ukradene mandate radikalima - šta se tada dešavalo od 1. oktobra čak do 26. decembra?
    Tada su radili kako treba?

    ОдговориИзбриши
  26. Dobar predlog o utuzenju opstine ustavnom sudu,povodom placanja izvozenja smeca seljacima iz Samarinovca.(blogG17+)

    ОдговориИзбриши
  27. Da li je istina da je u DS uvedeno poverenistvo i da je poverenik Ljubisa?
    Da li znate da je u DS Negotin stigo pov.spisak sa imenima svih poljoprivrednika koji imaju registrovano domacinstvo i da ce ici kod njih da vrse ankete za koje su partije?Ministarstvo ili pak poreska uprava im je to dostavila.Samo manji broj ljudi je to videlo i drze kao nekakvu tajnu.

    ОдговориИзбриши
  28. UDBA snajka, UDBA.
    Upropastili su sve što se dalo upropastiti pa i više, Danice.
    Ako je to istina, onda je Toma NIkolić malo dete za ove. Prtosto ga se više nekako ne plašim, pa i da dođe na vlast u Srbiji.
    Ovo, sad - nesreća.
    Bolje da to ne pričamo dok se ne pojavi neki opipljiviji dokaz. A pojaviće se kad tad.

    ОдговориИзбриши
  29. Zasto bi bio poverenik kad je predsednik? Ono,jeste da je bez izbora jos predsednik,ali to sad nije vazno.Rek`o Dule PetroviCH,ne ovaj iz tur.organizacije,nego onaj iz Sapca.

    ОдговориИзбриши
  30. Lale nije UDBA nego DeBeli,rade za basistu,sta ce i ovako nemaju neki poso.Ljupce odrzo danas satanak i progovorio:Radimo na prolece autoput Paracin Kladovo: obeco mu prijatelj iz Austrije.

    ОдговориИзбриши
  31. Pocelo je glasanje za izbacivanje iz kuce Velike mame.Izbacivanje je 7 marta.Glasa se glasackim listicima.
    Svi koji veruju u Deda Mraza neka donesu racun za struju kod Buljise da im plati, za ostale vazi pravilo:Clan UO Bolnice prvi da se vakcinise protiv gripa, ako je procito i ostalih 1000 knjiga iz svoje biblioteke.

    ОдговориИзбриши
  32. Sad još pravi i auto put ...
    To beše onaj auto put, što je još pre neku godinu pričao, da će sva signalizacija na njemu da budežuta, od Paraćina do Kladova? Da, ima i onih koji se sećaju te izjave ... ako se on ne seća.
    Faraon neki, a?

    ОдговориИзбриши