четвртак, 17. децембар 2009.

Десета, једанаеста, дванаеста, четрнаеста а затим тринаеста седница Привременог органа

На десетој седници Привременог органа, изгласали су измену Одлуке о јавним паркиралиштима. Паркирање се до 31. марта 2010.год. наплаћује само до 15 часова.

Смењен је Томислав Милошевић, професор књижевности са места в.д. директора библиотеке и именован Власта Младеновић за в.д. директора.

Гласовима ДС и СПС дата је сагласност на измену Статута Дома културе у Неготину, којом, в.д. директор не мора да испуњава услове који важе за именовање директора. Стручна спрема више није битна.

Дали су сагласност да се набаве још четири рачунара и четири штампача, око 300.000 динара без ПДВ-а. Председник је на седници рекао да је то за полицију, а у материјалу за седницу пише за општинску управу и месне канцеларије. Ко ће добити рачунаре остаје да видимо.

Веровали или не, донели су Решење да се Џемаиловић Слободану да сагласност да се пријави на адресу Дунавска 42 у стану који је општински и да може да га користи до решавања стамбеног питања лица која живе на тој адреси. Разлог је како написаше тај што му је потребна лична карта, а овде нема пребивалиште. Предлагач ове „глупости“ је испред комисије Славица Живановић. На питање Радмиле Геров, што га не пријаве на своју адресу, ако су „доброчинитељи“ како кажу, и да ли ће свим лицима која немају личну карту да дају овакве сагласности, одговорили су да хоће. Ми кажемо само једно - „Не можеш да гласаш без личне карте“.

Након одржавања дванаесте и четрнаесте седнице у понедељак и уторак, само са тачком дневног реда везаном за изборну комисију, јуче је одржана тринаеста седница Привременог органа. Нисмо погрешили: 12, 14. па 13. На тој седници донета је Одлука о накнади за заштиту и унапређење животне средине.

Усвојен је и нови ребаланс буџета. Други за месец дана. Ребалансом су морали да додају школама средства за сталне трошкове, јер су напокон схватили да неће моћи да плате грејање, повећали су позицију за трошкове дочека Нове године (650.000 динара) и повећане су субвенције за ЈКП Бадњево за 4.500.000 динара, како би ЈКП могао да плати надокнаду „Србија водама“.

Дата је сагласаност МЗ Поповица да спроведе поступак јавне набавке за завршетак амбуланте вредности 1.000.000 динара.

По ко зна који пут, донешено је још једно незаконито решење, овога пута за сагласност да МЗ Штубик покрене поступак јавне набавке за поправку пута вредности 2.200.000 динара. Поправка пута (насипање) у време кад пада снег. Председнику се жирило са гласањем и није хтео да сачека да провере да ли у комисији за јавну набавку има дипломираног правника. Од представника СПС чуло се да сигурно нису погрешили, јер је председник савета МЗ Штубик одговоран (дугогодишњи одборник СПС). Пар минута након гласања, тај исти председник савета, јавио је да у комисији нема дипломираног правника иако Закон то належе. На наредној седници ово решење морају да пониште.

На крају сменише кроз допуну дневног реда и Школски одбор Неготинске гимназије. Именоваше испред оснивача Нинослава Димитријевића, Зорицу Половић (за коју нам рекоше да је бивши одборник ДС) и Сузану Сиротовић. Мандат тог Школског одбора је само још пар месеци. Предлагач ове допуне је члан Привременог органа именован испред ДС.

ПС: Синоћ у 20.10 часова ПНТК је поднео жалбу Окружном суду на именовање изборне комисије.

19 коментара:

  1. Molim Vas, Ko je glasao za Tominu smenu u biblioteci.Kako je glasao njegov VELIKI prijatelj Rade.

    ОдговориИзбриши
  2. Predlagac promene skolskog odbora Gimnazije je clan DS.
    Isti onaj koji je smenio svog kucnog prijatelja Tomu i koji ubaci Sirotovicku u Gimnaziju zasto? Da nece da svom muzu poveca trziste? Veliki demostrator u prosveti i ucesnik svih ziria za susrete sela dodeli Popovici 1 i Stubiku 2 mil,kako nebi uvredio dir. komunala iz Popovice i Strahinju iz Stubika.Veliki sef je to precuto jerbo je dosta uzeo za Samarinovac,auto put do groblja,besplatno iznosenje smeca itd.Koliko se vidi dobijaju samo ona sela koja imaju prestavnika u vecu.Ostali gradjani dobice isto ono sto dobise i neizabrane sudije,obecanja,obecanja ,sto si davaoooo.

    ОдговориИзбриши
  3. Prvi je podigao ruku za njegovu smenu , uz izgovor da je to politika, dok je Ljubia svih ovih dana govorio Tomi kako ga om, licno, Ljubisa cuva. Nazalost, prijateljstvo je podleglo politici, i gospidin sa visoko podignutom rukm, nije tu stao, predlaze clanove skolskog odbora Negotinske gimnazije u ime DS, on covek iz prosvete...ili je to jos jedan iskorak ka drugom prijatelju. Zalosno je to , nanosi sebi takve mrlje u biografiji koje ce se tesko sprati.

    ОдговориИзбриши
  4. Kako moze glasati najveci fan Buljisin,mozes misliti zasto je postavljen tamo.Nekad su UDBasi gledali kako se dokazujes mlacenjem svojih dojucerasnjih prijatelja rodjakai kako na taj nacin pokazujes privrzenost ideji 9Buljisi).I sam je nekad bio sekretar KPJ u OS u Stubiku tako da ima dosta iskustva u radu i dokazivanju.Pokretao je mnoga pitanja cak i takva u kojima se osudjuju preljube drugarica sa reakcijom u selu itd.

    ОдговориИзбриши
  5. Glasali su članovi DS-a i SPS-a. Rade je tada rekao na pitanje kako će da glasa da se smeni Toma kad su dvadeset godina drugovi, citiram:Meni je jako neprijatno, ja sam to njemu rekao i ranije. Međutim, koalicioni dogovor je takav i ja moram da poštujem koalicioni dogovor. A jako mi je neprijatno, došao sam u situaciju, da sam znao da će tako biti... Ja hoću samo da kažem.,,kraj citata iz zapisnika sa sednice

    ОдговориИзбриши
  6. Pa što su smanjili takse za Srbija vode i to za 50%, kada sad komunal mora da njima plati 4.5 miliona, stvarno smešno, baš su pametni, kako su krenuli izgleda da će N.Godina koštati blizu 2 mil., za te novce mogli su da dovedu neko poznatije ime pa da se svi proveselimo, njih samo može strahinja da hvali ( namerno je njegovo ime napisano malim slovima jel ne zaslužuje da se pominje ),shvatili su i oni da na izborima pucaju pa moraju da uvoze glasače sa strane, najgori ste, a to su ljudi već shvatili kolike ste vi neznalice...

    ОдговориИзбриши
  7. Rade je najobicniji ljigavac,gori od Radojevica i Damira zajedno!

    ОдговориИзбриши
  8. ovo je stvarno necuveno, u svim gradovima po Srbiji se osnivaju javna parkiralista samo kod nas se ukidaju, to je siogurno da bi mogli njegovi pajtosi kojima je obecao ko zna sta da se parkiraju gde god stignu pa i u pesackoj zoni, u zajecaru nema ulice u kojoj se ne naplacuje parking, ne j..u zivu silu mlate milione, mi smo samo za par ulica u centru prihodovali mesecno oko 2 000 000din, vraticemo sve na svoje vec 8.marta

    ОдговориИзбриши
  9. U Negotinu prava zimska idila, sa pahuljama koje se lagano spuštaju na već, poprilično, zavejane ulice. Šta bi čovek mogao poželeti više od bajkovite noći....... ali će i ova, nažalost, kao i mnoge prethodne, ljudima zabrinutim za sudbinu svog rodnog grada, svoju, i egzistenciju svoje porodice, doneti košmarne snove. Zašto, kada je sve tako "idilično", pitaju se oni koji nemaju problem sa nesanicom i, gle čuda, mirno spavaju!? Vele, nema mesta brigama...ne dotiču ih mere, privremene,naravno, jer su uvedene,zaboga, samo zbog smene direktora javnih preduzeća i ustanova, a lakše je i jeftinije za kandidate. Nema papirologije, pa su uštede značajne i ne čeka se nikakva procedura. Zakaže se sednica Organa, podignu dva prsta "za" i gotovo. Smena završena, po kratkom postupku!I nije kao nekada, kada se znalo na koji se konkurs, kome,zašto i sa kojim kvalifikacijama javljaš. Pa, i rok trajanja "funkcije" se nekada znao. Sada, Bože sačuvaj, da neko uspe da sastavi godinu-dve na čelnoj poziciji. /Možda ako je politički fleksibilan/.Da, tokom trajanja privremenog stanja veoma je važno da se promene i sazivi pojedinih školskih odbora, za svaki slučaj, ne samo zbog "zamene" direktora i ,naravno, pojedini statuti, neki, nije više ni važno koji i zbog čega. To, su u najkraćem teme od kojih najviše zavisi život jednog grada i njegovih stanovnika, po onima koji mirno sanjaju .Verovatno je, čak, da prethodno spomenutim Negotincima, sa nesanicom izazvanom brigama, besparicom, egzistencijalnom i moralnom bedom, najtoplije preporučuju, dugoročno, izbegavanje stresa, jer je poznato da predstavlja prvi korak u boleštine, razno-razne,a valjalo bi da zauzmu pozitivan stav! Ko je u pravu ?

    ОдговориИзбриши
  10. Rade je gori od Radojevica i Damira zajedno

    Nije dovoljno,treba dodati i Sucu ,Strahinju pride ,tek sad se moze meriti Rade.Pitajte ga kad je zadnji put procitao knjigu,ili bio na sajam.Zaboravio je on sta je struka preso u dundjere ,radi keramiku po Karadjordjevoj.Nego daj da mu nadjemo neku da ga prizenimo ,mozda on glasa bas zbog toga da bude u centru paznje i nadje tako srodnu dusu.

    ОдговориИзбриши
  11. Da li ce Buljisa smeniti dir.komunala?
    Prica se da se otrgo kontroli i da ga vise neslusa,a koketire sa Radom.Covek je dobar plivac,ovde je dir 3-4 meseca ,a pod Radinom suknjom daleko vise.Neprimaj takve uprljaces se od njih.

    ОдговориИзбриши
  12. Ma zna taj Radojevic sta radi,prividno je to za svakog ko ga iole poznaje.On ima problema sam sa sobom a kamo li sa drugim.Kazu Komunalci da niko ne sme da ga zove po imenu a kamo li da mu se obrati po nadimku "Dzigeran" strogo direktore.Kaze jedan upravnik da je ne najavljeno usao kod njega u kancelariju a on vezba kako zvuci kad mu se obracaju sa gospodine direktore.Nema muda Buljisa nista da mu radi a i ovaj kulira cim oseti gusto on popusta.To mu je taktika kao bori se za radnika,da nije mislio na njih nikad se ne bi prihvatio ove funkcije,ali vole ga radnici.hahaha

    ОдговориИзбриши
  13. Ima Radojevic vecih briga sada kad je sneg i poledica ,mogo je biti u kolima sa dir.Za gradj.zemljiste kad su slupali Ladu za Zajecar,ovako poslo Rajica posto je iz popovice zna kako se vozi po snegu,a ne da udara po bankinama i mostovima.Cak se i Ljubisa prevario pa ga je zvao Djigi,nasta je ovaj uzvratio:Ja nisam Dz... ja sam direktor.

    ОдговориИзбриши
  14. u par navrata opstina je izdvojila novac za TV Krajinu, zasto? Da bi mogli neki bolesnici da iznose sta im je volja, pa gospodo gde su izvestaji sa sednica organa, to ne iznosite u javnost da ne bi gradjani videli kakve nebuloze radite, pa gde su izvestaji o sportu...e bas zbog toga sto radite treba da se ugasite, ne zazluzujete ni jedan jedini dinar

    ОдговориИзбриши
  15. PULS-PNTK da li nešto znate, šta se dešava sa projekcijom budžeta za 2010.god, da li ovi organčići rade nešto po tom pitanju, valjda treba da se usvoji do 20.12

    ОдговориИзбриши
  16. Mislim da je tekst Anonimnog o sletanju Rajica sa puta pogresan.Rajic koliko znam jeste bio u kolima sa direktorom za gradjevinsko ali vozac "specijalac" koliko sam ja upucen bio je Zarkovic,ali nista cudno i njegov prethodnik Milojkovic je toliko auta slupao da nikad stetu nije platio.A koliko sam upoznat ni ovaj u putnom nalogu nigde nije ni naveo da je udes imao.A to je onaj cuveni Zarkovic cija je slika obisla svet kada je cupao sa krova zgrade antenu S.T.V.

    ОдговориИзбриши
  17. To sto je Ljubisa preneo pare RTK je krivicno delo,nije bilo tendera i nisu uradili ono zbog cega su placeni.Izvestavanje sa sednica veca(zar taj poso toliko kosta).Mozda bi zajecarska televizija izvestavala mnogo jeftinije.To sto su Bane ,Brance i Ljubisa prijatelji zabole nekog.Prijava pa u aps,tamo razmisljaj kako se postuje zakon.

    ОдговориИзбриши
  18. Zarkovic,jer to onaj sto je presednik udruzemja crnogoraca u Srbiji,sto je radio u IHP,taj li je.Pa u Crnoj Gori slabo pada sneg nije naviko ,on li bese Kukicev prijatelj,cuo sam da je okoreli SPS,takvi neplacaju stete na vozilima,za njih nevazi neprilagodjena brzina.Ajd sad da vidimo di.Radojevica da li ce naplatiti stetu od ovog radnika.Ako ne i Radojevica sut iz komunala za tu platu koju prima treba i da radi nesto,a ne samo da se licka.

    ОдговориИзбриши
  19. Šuška se šuška...da je poništen izbor "IZBORNE KOMISIJE" O P E T !!! Molim neka stranke konačno obaveste sve MEDIJE ovi očigledno nemaju pojma-zabrljaće još više!?

    ОдговориИзбриши