субота, 19. децембар 2009.

Поново поништено решење о изборној комисији

Окружни суд је по трећи пут усвојио жалбу ПНТК и поништио Решење Привременог органа о именовању председника и чланова сталног састава изборне комисије општине Неготин као и њихових заменика.



У петак 18. децембра 2009. године одржане су и две седнице Привременог органа. Једна од 16 часова, а друга, за коју нам рекоше да им је потребна консултација око изборне комисије од пола сата, уместо у 18 часова, започела је око 21.30 часова. Привремени орган поново није поступио у складу са чланом 14. Закона о локалним изборима, нити је поступио по упуству које је дато у образложењу пресуде Окружног суда.
ПС: У току данашњег дана информисаћемо вас детаљније о донетим одлукама, као и дешавањима на седници и паузи која је трајала четири сата.

14 коментара:

  1. Ovo je odlicna prilika da stranke koje nisu i koje se ne spremaju za koaliciju sa Straletom, Buljisom i Orukom da obaveste svoje centrale u Beogradu sta se desava ovde. Prvenstveno mislim na G17 i SNS. A ako su obavestile ne ka daju bar neku povratnu informaciju. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Kakve su to sad "igre"!? Ako je POO nesposoban da donese odluku o regularnoj OIK, neka to odradi okruzni sud. Daj batalite kupovinu vremena i trice i kucine, nismo valjda u Zanzibaru? Izadjite braco na megdan i pokazite koliko zaista vredite, mante se prljava posla!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Sta si ocekivala Radmila. Pa oni ne postuju ni uredbe vlade koja ih je imenovala, pa kako da uvaze odluke Okruznog suda.
    SVE DOK SVE STRANKE U NEGOTINU KOLEKTIVNO NE DIGNU GLAS I NE ZATRAZE DA SE ONI SMENE I DA KRIVICNO ODGOVARAJU - pisi propalo. Sve se to cini da oni sto duze ostanu na vlast, a ko sisa narodnu volju birtaca.

    ОдговориИзбриши
  4. Daj nam Rado zabave, podataka,razloga da stoku uteramo u svoje torove da se nesetaju i zagorcavaju zivot gradjanima.I ovde se vidi da oni svi nevrede kao tvoj mali prst.Sto se guraju tamo gde im nije mesto.Kako moze Ljubisa, Rade,Strale, Oruk da poznaju zakon ili da ukapiraju da i u ovakoj zemlji ponekad moras da postujes zakon.

    ОдговориИзбриши
  5. S obzirom da je reizbor sudija u Srbiji, po mnogima, koji su "prošli", da ne govorim o onima koji nisu i koji će tražiti svoja prava u Strazburu, veoma uzburkao kompletnu srpsku javnost, očigledno je da je i u redovima delilaca pravde primenljiva Šekspirova maksima " Ima nešto trulo u državi Danskoj". E, to stvarno govori da je vreme za brigu ! Jer, iako nadležni iz negotinskog Okružnog suda već treći put ukazuju na nepravilnosti, poništavaju rešenja, nastavlja se ista priča.Neko ili ne zna ili ne želi da čita. Uzgred, sve više istance su u Beogradu, a je tamo vele paralisano stanje zbog reizbora koji trese sudstvo. A ako, je tek polovina iznetih činjenica iznesena na medijima tačna , i treba da se trese - s RAZLOGOM. Međutim, gde će se tu umetnuti rešavanje problema sa izborom OIK-a u Negotinu, kada samo pre, a i sada, daleko na repu prioritenih gradova, kojima treba da se na bilo koji način pomogne. Ne treba biti politički zaslepljen, već samo realan pri postavljanju jednog jedinog pitanja - šta sada, pa ko je pozicija i vlast u Srbiji? To je trenutno stanje stvari i u Negotinu, pa pitam ZAŠTO SE I U IME ČIJIH "VIŠIH" CILJEVA, Negotinu dešavaju samo ružne stvati, sa posledicama, koje niti su male , niti naivne!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Radmila,samo bih Vas zamolio ako mozete da skenirate sudske odluke,pa da ih "bacite" na blog.Hvala!

    ОдговориИзбриши
  7. danas je slava i na danasnji dan u Domu kulture je Miki sa Straletom pregovaro o Ljubisi da se izuzme sa bloga.Normalno uz casici i mnogo obecanja.

    ОдговориИзбриши
  8. Anonimni,o anonimnim Strahinjama ne pregovaram o anonimnim LJubisama.

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala na skeniranim odlukama,interesovalo me je ko je bio u Vecu sudija.

    ОдговориИзбриши
  10. DA OSETIS MALO RADMILA KAKO SU TEBI PONISTAVALI SEDNICE A TI SE KRILA IZA VOLJE NARODA.NADAM SE DA SI IZ OVOGA IZUCILA DOBRU LEKCIJU.ALI BADAVA JE TO VLAST JE VLAST STO BI REKAO BALASEVIC.A STO SE TICE NOVINARA DRAGISICA NjEMU NE TREBA PRIDAVATI ZNACAJ ON JE PISKARALO PO POTREBI.NEKA NAPISE NESTO O M.C.NEGOTIN AKO SME.TAMO MU RADI ZENA ONO RADI KAO I DA NE RADI.GOSPODjA SE PONASA KAO DA JE ZENA MINISTRA A NjEN MUZ KAO DA JE U NAJMANjU RUKU NOVINAR B-92 POPUT BRANKICE A OVDE DRZI PREDAVANjE.MA PUN NAM JE MOZAK TAKVIH PAMETNjAKOVICA POPUT NjEGA.NIJE ON DORASTAO NI JEDNOM NASEM LOKALNOM NOVINARU A KAMO LI NEKOM OD POZNATIH..

    ОдговориИзбриши
  11. Miki i Lale u koaliciji sa Tićom i Boškom, Miki i Lale pregovaraju sa Strahinjom i Ljubišom, Miki i Lale u LDP, PNTK ...
    Koj vam je bre moj?
    Koji su vam ti Miki & Lale, sila neka, pa da ih sanjate u podne?
    Što im lepite sve neke dijagnoze?
    Prpa neka stisla, izgleda.

    ОдговориИзбриши
  12. Ма какав Лале,паметни људи су давно схватили да он сам себи диже цену.Он је сваком оно ѕа једнократну упорабу што би рекла браћа Словенци.Коме треба бити прпа од њега?

    ОдговориИзбриши
  13. Ajde ,Radojka napisi sta je bilo u pauzi, kakva su to dogadjanja bila ,obeca pa nista izgoresmo pisi.Mani one clanke o Laletu i Strahinji, to su sve predizborni fazoni DS.

    ОдговориИзбриши
  14. Не знам зашто упоређујете одлуке о поништеним седницама са овим, везаним за комисију. Управо те комисије су проблематичне, а ако је и било неких дилема за време госпође Геров, молим лепо, зашто тада нису реаговала министарства у којима седе сви сами де-есовци и социјалисти, а у појединим и неки који су се решили да Раду склоне и уклоне. Трајало им све то ко она Ђекна. Па ево сада, привремено, власт врше и у неготину СПС и ДС, а куну се у јавност , правду, залажу за заустављање корупције криминала, а ни одлуке суда не умеју и неће да поштују. Зашто када је све јасно и неписменима, када је у питању број чланова које кандидују странке у Органу. Праве се луди, у намери да искористе ситуацију у судству срб-ије и шродуже своје трајање на власти. То је то, реко би!А Мики, стварно људи што ли трошите речи на описивање његовог домета и значаја. Безвезе. Има још умишљених али више вреде. Суграђанин који навија за Радојку!дефинитивно,,,,,,

    ОдговориИзбриши