петак, 25. децембар 2009.

У име народа


Окружни суд у Неготину је пресудом Уж. 45/ 09, одбио жалбу ПНТК на Решење о именовању изборне комисије.

У образложењу пресуде стоји: „Како по саставу и структури Изборне комисије општине Неготин из ожалбеног решења произилази да је у суштини праћен састав распуштене скупштине, те како подносилац жалбе има 2 члана и 2 заменика, то је самим тим, по схватању овог суда, подносиоцу жалбе омогућено учествовање у раду у Изборној комисији општине Неготин“.













Изборна комисија напокон постоји. Очекујемо да иста, у што краћем року, стави на располагање све неопходне обрасце за кандидовање.

17 коментара:

  1. Pa dobro, to je zavrseno, hajdemo sad na posao.

    ОдговориИзбриши
  2. Sad će biti zanimljivo posmatrati Vas ko šta obećava.I ko će šta ispuniti,naravno.

    ОдговориИзбриши
  3. Svi ce obecavati sve i nista nece ispuniti,uostalom kao i pre.Ove godine necu izaci na izbore mozda pobede moji.

    ОдговориИзбриши
  4. pntk,, budite srecni,, sto vam je ljubisa dao pravo da ucestvujete u radu Izborne komisije.Ocigledno okruzni sud nije dorastao ovoj problematici,kako je,nesto slicno rekao i min. Markovic,oni spadaju u onih pet posto sudova koji ne umeju ili nece da pravilno primene zakon.Treba nam jos jedan reizbor.Imate isto pravo kao i SPS i SRS koji su imali dva i tri puta manje odbornika.Ali,nista zato,sad na posao.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  5. Šta bi sa klizalište ili ide sibirska trava.Kažu biće do uskrsa gotovo.Šta će da nam kaže biblija

    ОдговориИзбриши
  6. A sada se postavlja pitanje izbornih krađa.
    Da li su , i na kojim ,,crnim tačkama,, moguće
    izborne krađe, i naravno koji sve ,,sistemi,, mogu biti upotrebljeni. Ko zna ?

    ОдговориИзбриши
  7. Najviše crnih tačaka je u glavama ljudi.Ima ona narodna _ko o čemu baba o uštipcima,kurva o poštenju ,a lopovi o čemu bi oni drugo.Nema krađe ako nemaš dovoljno glasova znači da si izgubio.Ako se unapred spremaš za krađu onda ne misliš pozitivno.Ovi ne mogu iz 5 pokušaja da naprave komisiju oće nekome da kradu ma daj.

    ОдговориИзбриши
  8. S obzirom da nekoliko dana nisam bio u Negotinu, ponadao sam se da je u medjuvremenu rešeno pitanje izborne komisije i da su predizborne aktivnosti već započete. Na žalost, u Negotinu se uvek kasni. No, nikada nije kasno, pa će se istina uskoro pokazati.
    Želim samo kratko da repliciram, odgovorim na odgovor koji mi je dat povodom mog komentara, odnosno iuznošenja protivrečnosti,kojima se bivša predsednica služi, kako bi zamenila teze, odnosno obmanula javnost, odnosno birače. Izneo sam samo deo tog materijala, jer nisam hteo da zauzimam previše prostora. Sve ću naravno to objaviti.
    Prihvatam da nisam bio dovoljno precizan u vezi centralne zone, ali lažni sjaj pločica ispred opštine ne može da prekrije svu bedu okolo, ali to traži (gradjani traže) ozbiljnu analizu tog projekta. Odbor za kulturno istorijsko nasleđe Negotinske krajine ima verodostojne dokaze o zloupotrebi položaja bivše predsednice opštine, pokrenut je krivični postupak i uskoro će sve biti objavljeno, kako bi se javnost upoznala sa tim.Zašto je preskočen odgovor na pitanje: ako dotični Strahinja Ćirić laže, iznoseći strašne optužbe na račun bivše predsednice, zašto ne odgovara, zašto ga već jednom ne uhapse? Odnosno zašto tužilaštvo još uvek ne reaguje na osnovu tih optužbi? Nadamo se da će posle reforme u sudstvu doći i to na dnevni red.
    Što se tiče izbora Vlaste Mladenovića, poznatog književnika i kulturnog poslenika, ne bih da komentarišem, jer njegova bibliografija dovoljno govori o pravom izboru, tako da se radi o očiglednoj malicioznosti i inferiornosti. Uzgred samo, nemam ništa protiv prethodnog direktora Tomislava Milošević, s obzirom da sam često u biblioteci ( ja čitam, za razliku od vas) i zašto ga niste imenovali za direktora, s obzirom da je ispunjavao sve uslove, na osnovu konkursa, nego ste ga opstruirali i samim time prekršili zakon. I još jedno, zašto ste svojevremeno na mesto opštinskog menadžera postavili čoveka sa zvanjem poljoprivrednog inženjera?
    Mnogo ste protivrečni i neetični. Ali, polako. Idemo redom. Narod mora sve da zna.

    ОдговориИзбриши
  9. Svim komentatorima
    Kada pisete i bilo kom pokusajte da sagledate rad tih ljudi iz svih ulova. Znam da je tesko, jer nismo informisani da bi dali sveobuhvatan sud-komentar.
    POKUSAJ TE DA NA "VAGI ZIVOTA" STAVITE SVOJ SUD NA OBA TASTA VAGE. NA JEDNOM POZITIVNO A NA DRUGOM NEGATIVNO.
    Inace moj je predelog da svi prihvatimo ono sto je Vlada DJuric rekao na TV Salas, a to je da se ne BAVIMO PROSLOSCU, VEC DA SE OKRENEMO BUDUCNOSTI.
    Ja bih dodao OSTAVIMO ISTORIJI I NADLEZNIM ORGANIMA DA KAZU SVOJ SUD, OSTAVIMO SVE POLITICARE IZ PROSLOSTI NA MIRU, OKRENIMO SE UNAPRED DA VIDIMO STA NAM JE CINITI.Tu ne aboliram krivicnu odgovornost.
    Stari Ribar

    ОдговориИзбриши
  10. Okruzni sud jedino nije pomenuo clan 14. stav 1.Zakona o lokalnim izborima,ali je detaljno naveo druge clanove koji nemaju nikakve veze sa navodima zalbe PNTK.Okruzni sud smatara da je resenje yakonito jer je ispostovan politicki i nacionalni sastav raspustene skupstine.Takva odredba u Yakonu o lokalnim izborima uopste ne postoji,pa se postavlja pitanje zasto je navedeno Vece Okruznog suda iskazalo ovakav stav.Zakon o lokalnim iyborima govori o srazmernom broju clanova u odnosu na broj odbornika skupstine,u ovom slucaju raspustene skupstine.Neko je u predhodnim komentarima rekao da nam treba jos jedan reizbor.Nama se cini da Negotinu nista ne moze da pomogne kad je u pitanju DS sa svojim predsednikom na celu.Pravni tim PNTK

    ОдговориИзбриши
  11. ZnaĆi da ih amnestiramo? Da zaboravimo šta su radili, šta obećavali a šta od toga ispunili?
    Da se pravimo da smo tvoj ulov, da pamtimo kao ribe?
    Od svih ovih lokalnih političara 99% je već bilo na vlasti, u bližoj ili daljoj prošlosti. Svi su oni nešto obećavali a vrlo malo ili ništa od toga ispunili.
    Ko hoće da zaboravi neka izvoli. Ja, hvala lepo, neću.

    ОдговориИзбриши
  12. Muka mi je vise od tradicionalista, dokle vise da ns pojedincki vuku za rukav i time unazad. sTA JE TREBALO, GDE SU ti zastitnici Negotina bili kad se gradila zgrada EPS-a, aman vise s tim pozivajem na tradiciju. Da li je ovo sjaj Negotina sada, ako je sve ovo bila beda. Da li je sjaj da se sindikatima iz budzeta opstine placa Nova godina,sijajte vi i dalje ...

    ОдговориИзбриши
  13. Ja sam drugacije razumeo Vladu Djurisica.Ne da zaboravimo u pravom smislu proslost,ali ne vredi nam samo o tome misliti i stalno ko o cemu mi o tome.Na tim greskama iz proslosti da se ucimo.Da se takve stvari ne ponove nikad vise.Previse tapkamo u mesto.Da vidimo koji su programi,sta cemo da radimo,sta je najbolje za Negotin.Nije da svi ne valjaju,naprotiv svako ima neku ideju pa da izplivamo na povrsinu.Ako samo ovako tapkamo,ima i gore i od ovoga i uvek moze biti gore,ne dozvolimo to.

    ОдговориИзбриши
  14. sajko ne budi tako isključiv. jednoj krađi smo već svedoci, zove se krađa vremena.Drugu krađu smo već prihvatili , zove se brojno stanje izborne komisije.Nije krađa samo kad trčiš sa kutijom glasova pod miškom.

    ОдговориИзбриши
  15. Još jedna sramota za Okružni sud i sudije u tom veću.

    ОдговориИзбриши
  16. Blogeru od 16.14
    Niko nije trazio da se zaboravi.
    Upucujem Te na Vujakliju da procitas sta znaci rec ABOLICIJA.
    Stari Ribar

    ОдговориИзбриши