субота, 26. децембар 2009.

Расипништво или осамнаеста седница Привременог органа

На данашњој седници Привременог органа, између осталог, донета је Одлука о престанку важења Одлуке о оснивању Еко фонда, а истовремено је отворен нови буџетски фонд за заштиту животне средине.

Разрешен је, због поднете оставке, в.д. директор ЈКП Бадњево, Дејан Радојевић и именован нови в.д. директор Чедомир Банковић.

Донета је Одлука и о престанку мандата в.д. директора Установе за омладину и спорт. Следеће недеље планирају да донесу и Одлуку о гашењу ове установе.

Додељена су средства из буџета општине и то:
  1. ЈКП Бадњеву, 4.000.000 дин (за накнаду Србија водама)
  2. МЗ Александровац, 24.220 дин (геодетски радови)
  3. МЗ Тамнич, 30.000 дин (санација моста)
  4. Задружном савезу Борског управног округа, 50.000 дин (телефонски рачуни)
  5. МЗ Мала Каменица, 103.887 дин (кућица за аутобуско стајалиште, за коју није издато никакво одобрење, извођач „Алуминијум Балкан“)
  6. Синдикатима: Дома културе, Библиотеке, Музеја, Историјског архива, Општинске управе, 550.200 дин (за прославу радника поводом Нове године и др.)
  7. Еко фонду и ЈП за грађевинско земљиште, 28.000 дин (за прославу радника поводом Нове године)
  8. Друштву глувих и налувих, 20.000 дин (новогодишњи пакетићи)
  9. КУД из Буковча, 30.000 дин (концерт у Дому културе)
  10. Црквена општина Шаркамен, 74.220 дин (ограда код цркве)
  11. МЗ Шаркамен, 22.090 дин (телевизор и двд плејер)
  12. Ветеринарске услуге, 328.000 дин
  13. Општинска управа, 326.800 дин (набавка 4 рачунара и 4 штампача)
Дата је сагласност за покретање јавне набавке МЗ Дупљане, на текућем одржавању објекта на износ од 700.000 дин без ПДВ-а, као и сагласност на уговор за радове на амбуланти у Поповици на износ од 1.090.225 дин. Ови радови ће се финансирати из буџета општине.

Ако све ово саберете, поштовани читаоци, можете и сами да видите, да је само у једном дану опредељено 7.377.642 динара из буџета општине. Да ли је требало утрошити новац, свих грађана наше општине, за поједине намене?

ПС: Што се тиче клизалишта у центру града, цена још увек није позната. Председник је рекао да се још увек „преговара“.

40 коментара:

  1. Odakle Predsedniku ovoliko sposobnosti rada?Al se radi!!Investicije su cudo.Sve ide u krug.Jel isti taj bese pokrenuo tuzbu protiv vise Predsednice za takva dela.Ima jedno kolo folklorsko:sidji da se penjem.

    ОдговориИзбриши
  2. Auuuuuuuuuu.Nedaj boze da ovo narodu izadje na oci.Ne bi me cudilo da se onaj narod,sto ih gospoda nazivaju prostim seljacima i ubedjeni su da ce bas zato da glasaju za njih,da se skupe i naprave neku seljacku bunu.Naprotiv

    ОдговориИзбриши
  3. Komunalci neka vam je dragi BOG u pomoc.Pa zar nije taj Bankovic i do sada drpao od komunala (UGOVOR O DELU)Koji je dil napravljen izmedju njega i bivseg SEGA-MEGA direktora.Au brate ovo sve kadar do kadra.A vi se zalili na onu naprednjakinju Vidanovicevu.A vi Komunalci trpite neka vam svake nedelje menjaju direktora a svaki stari ode u savetnike.Ce vam dodje i Dzigi da vas savetuje sada.A vi cutite i trpite.Na vas Buljisa i neracuna,ne dade vam ni pare da docekate novu godinu ali dao ovom 4000000 kao namenski,a pustice vam cim dodje u ponedeljak na posao po 3-4 iljade za novu godinu da vas zalaze malo.Hahaha voleo bi da vidim di su vam sindikati sada,ili je ovaj dil uz njihov blagoslov.SRECNA VAM NOVA KOMUNALCI!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Odakle naucise tako brzo i efikasno da rade.Pa ima se,nema se,ko te pita.Daj dok sam tu da radim nesto(podelim sve sto ima i nema).Nemojte zameriti,mozda cemo i da se klizamo,a mozda i da dobijemo koji bombon.Alal vera predsednice.

    ОдговориИзбриши
  5. Nemojte se buniti
    Komunalu 4 00 000 din da nebi štrajkovali protiv još jednog radnika ,kao da nemaju pun k.... direktora.Kućica za MZ Kamenica je utešna nagrada Kaponeu za neprolazak tendera za halu sportova.
    Crkvena opština Šarkamen i MZ Šarkamen,normalno jer je član veća Rade iz Šarkamena,a Ljubišini rodirelji su upisani kao davaoci pomoći za obnovu crkve u selu (više od samih Šarkamenaca).
    Popovica standardno dobija preko svog kadra SPS koji je dir.komunala i to selo je uvek bilo uz vlast,ma ko bio na tronu prisetite se.
    Proslava nove godine radnika kulture-Strahinja zahtevo.
    Kultura u Negotinu neostvaruje ni 1%od predviđene zarade iz samostalnih prihoda,a na ovaj način nesposobnost i nerad se nagrađuje.U kulturi ima bar 50%viška zaposlenih i umesto da prave programe racionalizacije njima je do proslave kao u najboljim vremenima ,sramota.Samo mi nije jasno odakle tolike pare u budzetu.

    ОдговориИзбриши
  6. Ma računica je za lošeg osnovca,seljacima u Šarkamen da gledaju zimi DVD i televizor )pijani nevide ni belu mečku).A kompijuteri za opštinu,pzi sad.Štampač laserski cena 6 000 x 4
    kompijuter cena 25 000x4
    UKUPNO_________________124 000.din
    Gde nađoče onoliku cenu nije mi jasno ,plus popust za kupovinu na veliko .A da neznamo da li je raspisan tender za nabavku koji je obavezan po zakonu za tu vrednost.Ajd da nagađamo,nije li kupovina preko novog dir.komunala Bankovića, mene nebi iznenadilo.

    ОдговориИзбриши
  7. Ау брате шта се овде ради.Не могу да верујем,добро рече претходни Анонимни.КОМУНАЛЦИ СРЕЂНА ВАМ НОВА.Банковићка не прође на реиѕбору али ѕато Банковић упеца рибицу.Баш ме интересује шта ће рећи Синдикати у Комуналу.Код Геровке иѕађоше и на штрајк али овај препотентни Банкобић ће их набити у мишју рупу.Волео бих да се сада огласи Лале синдикалац да га чујем.Биће бесело ѕа нову годину у Комуналу.

    ОдговориИзбриши
  8. Da se oglasi Lale
    Nemoj me zasmejavati,on je sa svim direktorima bio ok što znači,neradiš ništa i primaš platu,zar bi ti štrajkovo.Kako se sad jede Radojka ,mogla i ona da deli lovu kao Ljubiša,ma kao deda mraz,car je.
    Ljubišu za presednika,tako je bilo i sa piramidalnim bankama,lepo bilo dok je trajalo ,a onda bum i kraj.Tako će i naš Ljubiško, dok počne tužilaštvo nekad da radi posao za koji je plaćeno(bar se nadamo da će nekad raditi),a posle proći će kao i svi drugi,ništa nikom i opet nevalja.Komunalcima čestitke za novog direktora,to je treći za godinu dana, mašala.
    Sindikalci gde ste,a savetnici njima je izgleda svako dobar.

    ОдговориИзбриши
  9. A sta vam radi onaj neradni crnogorac od Zarkovica,ko li njega stiti.A postao popularan covek kad skidao antenu STV sa zgrade.Rodi majka bre to za rukovodioca,vazda su Zarkovici rukovodili u zemlji Srbiji,no dje ce nece valjda u crniju goru.Odje im je med i mleko.Ma je li vam i on neki sindikalac tamo,cini mi se da bese.Ajde komunalci isterajte tu gamad jer ce posle biti kasno.Svi ce ovi Savetnici i neradnici da ostanu a vi sto nosite smece i na vodovodu sto radite bicete visak.To vam ne gine.Razmislite malo moze se promeniti,bolje vi njih nego oni vas.

    ОдговориИзбриши
  10. Kafanska proslava Nove godine za 6.000 eura ...iz budžeta !? Mislim da je malo mnogo i da nije bilo neophodno.
    Bolje da su i te pare otišle u Šarkamen, da se kompletira ...
    A koje veterinarske usluge za 328.000 dinara, i kome !?

    ОдговориИзбриши
  11. Pročitavajući postove, pa i moju poslednju repliku, primetio sam da nisam dovoljno obratio pažnju, odnosno nisam dovoljno reagovao na malicioznost PNTK-a, odnosno gospodje Gerov, kojom ona želi da dezavuiše dugogodišnji rad i rezultate rada u kulturi
    gospodina Miodraga Stefanovića.To čini tako što mu spočitava srednju školu. Pa on je za nju doktor kulture. Za razliku od nje, on je elokventan, nadahnut, sjajan besednik, poseduje ispoljava zavidnu kulturu govora. Ona je u odnosu na njega potpuno nepismena i necivilizovana, zato što je bahata, njena je leksika užasna. Razmeće se znanjem, a to nisu sebi dozvolili ni najmudriji, kao što su Sokrat, Lao Ce i drugi. Neke stvari ne mogu da se nauče ni u školama, jer talenat, dar su prorodne osobine, sa kojima se čovek radja. Ona nema te kvalitete. I zato je bahata (mešetari sa zvanjem i znanjem, po sopstvenom nahođenju i potrebama), ističe ono što joj fali. No, to je tema za neke druge naučne dfiscipline.
    Jednostavno, u odnosu na Mići Stefanovića, kada je kultura u pitanju, ona je lokalna, minorna ličnost.
    Da se ne bih udaljio i od današnje teme, povodom rasipništva (slažem se da treba sagledavati priritete i argumente prilikom finansiranja iz budžeta,mada ona to nije činila, ali o tom - potom), mogu da kažem da ovde nije cilj kritike toga, nego sujetna reakcija na dobru volju i sposobnost sadašnje
    vlasti da nešto učini za gradjane i institucije i pravdanje sopstvene nesposbnosti, pohgrešne politike i loših namera. Sve je to namerno. Ali, očigledno nema mere, nego u pitanju je kritizerstvo. No, znaju šta se sve radilo ranije i još više će saznati. Potrebna je ozbiljna analiza prethodnog perioda i naravno iskreno usmerenje sadašnje vlasti, na osnovu dobronamernih i argumentovanih sugestija. Na žalost, sadašnji komentari puni su stranačkih ostrašnjenosti.

    ОдговориИзбриши
  12. Bre ljudi, stvarno je luda kuca u tom komunalu. Cujem da DS & SPS siri pricu da ih bojkotuju iz JKP-a, JP-a, itd....a ne shvataju da to nema veze sa politickim opredeljenjem, nego je to naviklo da ne radi i ne misli. Godinama se menjaju direktori, a cela struktura ispod njih nije taknuta zadnjih 20 godina. To se olenjilo, propilo, izbezobrazilo, da je to cudo jedno.
    Danas gledam u centru, oko tog fazmoznog klizalista, pesak kolicima voze zene??? Pa dal je moguce?? Jedan gradjanin ih pita, kada ce se to zavristi, a jedan od zena odgovara: uz ovakvu organizaciju, verovatno nikada, samo se badava ovde brukamo. Zena verovatno nema ni osnovnu skolu, ali ima zdrav razum da proceni gde je problem.
    Valjda ce neko nekad imati petlje da malo zatalasa po tim drzavnim preduzecima. Zivi bili pa videli...

    ОдговориИзбриши
  13. @Tihomir
    nije 6000 Evra otišlo samo na proslavu.
    Iznos koji je naveden za veterinarske usluge je povećanje pozicije za poljoprivredu iz tekuće budzetske rezerve (koju su prethodno smanjili rebalansom). To je novac za veterinarske stanice koje sa opštinom imaju ugovor za osemenjavanje krava. Toliko nedostaje do kraja godine da im se uplati po ugovoru.

    ОдговориИзбриши
  14. Tico ostani da delujes u pozadini zna se kako si ti trosio pare kad si bio direktor,zato si i smenjen od strane tvog ministra,pa si dobio utesnu nagradu clanUO Torlaka ha,ha,ha.

    ОдговориИзбриши
  15. Nema nista bez Ljubise evo dade i komunalu pare kad je bal nek je makar na vodi(pardon to je posno,makar na mesu jel de)Ziveo Ljube.

    ОдговориИзбриши
  16. Procitavaj ti i dalje postove, a mozes i zajedno one silne knjige da procitavas. Ovamo trud da se pokaze znanje pa koristis reci poput maliciozan, kritizerstvo,. Boze, umalo da pomislimo da ste stvarno procitali te silne knjige, ali ne ide izdade te prva rec, covece iz sposobne vlasti.Hajde , ti, koji za sce imas dokaze dokazi nam prvo to otkud ti rec procitavati.

    ОдговориИзбриши
  17. Kladim se da u ponedeljak g.din Bankovic nece udostojiti sindikalce ni razgovora a kamo li da ce sindikalci preduzeti nesto.Dobro rece jedan od prethodnika da ce ih prepotentni Bankovic nabiti u misiju rupu.Kako li ce mu sada placati odrzavanje sistema u Komunalu.Koliko znam to je trebao da radi Kracunovic ali se posle ispostavilo da on sa time nema pojma,pa on preporuci ing Bankovica kao strucnjaka.Lele lele sto je ovo zamrseno.Ko li ima najvecu dobit iz svega ovoga majko moja.

    ОдговориИзбриши
  18. Trailovicu malo ga pretera! Ovo je Negotin , palanka u cosku Srbije, u kojoj Srbiji je kultura svedena na par festivala na kojima ljudi jedva i da odstoje, jedva cekajuci krkanluk u pretplacenim kavanama (ovo se prevashodno misli na rukovodeci kadar). Stefanovic je elokventan i dugogdisnji radnik i u tadasnjoj sfrjovskoj i u sadasnjoj proevropskoj Srbiji.Njegovo razumevanje posla kojim se bavi ja ne osporavam. Ali, koliko ga se ja licno secam i tada je bio sede glave a i naravno sada, kada sam je evo zasao u cetrdesete. Svaka mu cast, ali necemo valjda "Mokranjca da iskopavamo", dajte mlade ljude, obrazovane, ne mozemo se vecno oslanjati na ljude u zenitu svoga zivota. Ili, ako je bio toliki kadar, zasto iza sebe nije postavio svoga naslednika, plasio se da ga ne ugrozi mladji visokoobrazovani covek. To ne radi samo Mica , vec plejada matorih afirmisanih kadrova! Nije to dobro za Srbiju , a nije ni za Negotin!!!

    ОдговориИзбриши
  19. PS. Osim toga Radmila je dipl. inzenjer elektronike i bivsa predsednik opstine i normalno je da je Mica bolji kulturolog, ali u odnosu na Vaseg i Micinog aktuelnog predsednika mislim, a vi me Trailovicu ispravite ako se varam, za par svetlosnih godine ispred u ma kom pogledu!

    ОдговориИзбриши
  20. Ma vidis da je neki lakrdijas, bruka prezime Trailovic, da nisi ti mozda Mile zvani Tranzicija, onaj smor sto svojim neznanjem i neradom samo steti opstinski budzet? Ili si ti ipak Mica Stefanovic ?!?

    ОдговориИзбриши
  21. Idemo svi na doček kod Strahinje u Dom kulture,dobili za proslavu 500 000,pa to ceo grad da dođe pa neće da potroši.Ako ako Ljube troši ti makar nisi čuo da treba smanjivati troškove,daj ljudima hleba i igara.Čudi me da Dionis nije dobio neku donaciju ,uvek su tamo oni na vlasti,nisu ludi valjda da plaćaju neka plati budzet.Veselo ide nova godina nemojte zakerati,za sitnice nek samo bude veselo, udri u kolo,stara vlaina ,to bato razbijaj opša ša .

    ОдговориИзбриши
  22. Odgovor Apisu!

    Tiću je smenio ministar Lalović;a ne Tomica;a što se tiče trošenja para -pa da je bilo zloupotrebe valjda bi za 3.god. procesuirali nešto! Česo ljudi sebi daju za pravo da komentarišu nešto o čemu nemaju pojma! Zato ti odbijam na glupost ! SAŠKA!

    ОдговориИзбриши
  23. Po gradu je već počela da se spominje cena klizališta, a ta cifra iznosi oko 40,000 evrića..., a isto tako se priča da će cena klizanja iznositi 300 dinara.. ako će to biti zaista tako, slobodno se može reći Ljubiši da je za dzabe bacio tih 40,000 evrića, i da ih na bilo koji način kako zna i ume, vrati u budzet opštine jer NIKO U NEGOTINU I AKO SE KLIZALIŠTE PRVI PUT POSTAVLJA NIJE LUD DA PLATI 300 DIN. ZA KLIZANJE!!!

    ОдговориИзбриши
  24. Odgovor Saski
    Sto branis neodbranjivo,zar je Tica jedini koji je ojadio neku firmu pa nije odgovarao.Sta je sa Ilicem i sa Sladojevicem i mnogim drugim.Kao nagradu svi dobise unapredjenja,a ti nasla da pricas o zakonu i procesuiranju.Pa sta mislis kako ce Bankovic da radi u interesu Komunala kad je taj isti komunal kao privatnik do juce cerupao.Zasto se bori Tica da udje u Opstinu,zato sto je prepametan ili iz koristi,mozda zato sto mu je neko rekao da je rodjeni politicar.Mani se gluposti Saska.

    ОдговориИзбриши
  25. Gospodine Trailovicu, na kojoj planeti Vi zivite. Bilo bi lepo kada bi Vi pisali tekstove koje saljete, a ne da Vam ih pise gospodin Miodrag Stefanovic, kao sto ih pise i gospodinu Janjic Gordanu.

    ОдговориИзбриши
  26. I Rada uvede cenzuru pa sve što joj neide u prilog neobjavljuje ista je kao i Lale i Ge17.Mislite da se izbori dobijaju sa 10 korisnika blogova, varate se.Oni se dobijaju sa puno ljubavi i pažnje prema parama ,kladionicama ,privilegijama,zloupotrebama itd.Kad sve to ispunite na radost građana i pionira možete računati na svestrano i samozadovoljavajuće dobijanje izbora bez anusiranja onima u BGD.Ko svati razumeće ,a ko nesvati neka se uhvati.

    ОдговориИзбриши
  27. A Toma, pokaza sebe na proslavi u organizaciji Ljubise. Nigde stava, dostjoanstva, do direktora sedi, pa jos pored Rade, dugogodisnji prijatelj. Budi Toma, ili si oduvek bio Rade, samo si se vesto maskirao.

    ОдговориИзбриши
  28. Ovo je stvarno prevršilo svaku meru, pa da li u ovoj opštini od sela postoje samo Šarkamen, Popovica, M.Kamenica i naravno Samarinovac, ovi sadašnji organćići su kukali na Radmilu kako ona favorizuje neka sela, ali to nisu bila od 38 samo 4, već mnoga u kojima je uradjeno asfaltiranje, izgradnja i sanacija domova kultura, igralista...Radmila samo napred, podržavam i Tiću, i očekujem njihovu koaliciju posle izbora, sredite ove bezveznjakoviće

    ОдговориИзбриши
  29. HA,ha,bas ste smesni,svi.Drago mije da vidim kakao supruga brani svog muza,kao Vi Saska,divni ste a i divno izgledate,za svaku pohvalu.Ljudi politika je opasna rabota,ja to najbolje znam,kad-tad se moraju svesti racuni.Nije to sport,nauka,umetnost,to su vrednosti,ovo je jedna jako prljava igra i ko nema zeludac za to,neka odmah bega,strasno je to sto se uglavnom najgori(svaka cast izuzecima),spremni preko svega da gaze,neinformisani,lose obrazovani,nedokazani u drustvu,inferiorne persone danas bave tim neviteskim zanimanjem.Ali polako,vidite Englesku,SAD,Njemacku,tamo se ni seljackom politikom ne moze svako baviti ,bez obzira koliko kao neki ovde imao novaca.No ,kad prodje i ovde beda stvari ce se izbistriti,samo polako,ne zamerajte se unapred,jer svi su danas isti..Misle da svet pocinje od njih a ne shvataju koliko su mali...u svemu...

    ОдговориИзбриши
  30. A to je ta cuvena Ticina Saska.A jer bese i ona negde po Opstini radi.Lepo,lepo.To je ljubav nema sta.Tesko muzu koga zena brani.

    ОдговориИзбриши
  31. Meni je drago kada vidim da je (ne)ljudima u vlasti osim licne promocije,bogacenja,senlucenja bitna i kultura,obrazovanje,umetnost i sami umetnici.A ne,neki,kvazipromoteri instant vrednosti,ljudi kojima su kulturne i drustvene tekovine poslednja rupa na koznoj svirali.Kojima je bitan samo lican car.

    ОдговориИзбриши
  32. Saška brani muža
    Normalno kad kibicuje da bude dir.Arhiva ,završila školu pa šta može joj se ,još da je veći grad pa da se neznamo ko je ko.

    ОдговориИзбриши
  33. Dosta je bilo zavisti ko kome piše komentare,pa šata ako Janjiću piše neko komentare mije on ktiv što neće u politiku što ga drugi guraju.a ti Radojka smanji cenzuru inebriši sve što ti neodgovara gubi se smisao replike.

    ОдговориИзбриши
  34. SAŠKA JE ZA VAS MOZAK, PA NEK TEBE BRANI ŽENA.APIS ,KAO APNEŠ ME ZA K....!

    ОдговориИзбриши
  35. Izgleda da je dobar deo ljudi zaboravio sta se u Srbiji desavalo pre 10-15 godina,ko nas je ubijao i slao u ratove.Zaboravili ste na Slobu i SPS,zaboravili ste na sadasnju garnituru bogatasa i gazdi u Srbiji,zaboravili ste na lokalne bogove iz fabrike koji su odredjivali ko treba da zivi a ko da umre! E pa ja nisam a nece i vecina normalnih ljudi.Gospoda iz DS-a je vaskrsla zlo zvano SPS kao i vecinu lopova i neradnika.Ljubisa trosi nase pare a mi svi samo nemo gledamo i cutimo.Treba li da trpimo ovaj debilizam i sistem gde sve moze da se kupi a narocito u pravosudju.On je to dokazao pre mnogo godina! A vi gospodo iz DS-a koji nemo sve gledate i cutite imate li bar malo dostojanstva.Gde su strucnjaci u ovom gradu? Nema ih sve ste ih oterali vi i vasa sujeta neradnicka,vi koji ste nakupovali diplome menadzmenta i slicnih lakrdijaskih skola, vi koji ste se zalepili za radna mesta i niko vise nije pametan!Samo vi!!!! Koji je to kadar Ceda Bankovic!? Neradnik i propalica,clan sah kluba,kobajagi autor softvera koji nikad nije ni radio! Sramota! I dosta Mice Kulture koji ima 100 godina,ajmo da se vratimo u 19-ti vek.Ma muka mi je svih tih propalih fosila.Ljudi ima ovde i mladih i pametnih i sposobnih ljudi.DOSTA BRE BAGRO!!!!!!
    Izadjite na izbore i dokazite sljamu gde im je mesto.Sve jedno je da li ce to biti Radmila ili neko njoj blizak,samo se ujedinite ljudi i zbrisimo bagru lopovsku,pokazimo im gde im je mesto!!!!!!!!!!!! Zajedno smo jaci!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  36. Iza Svakog uspesnog muskarca stoji opasna i sposobna zena.Bravo SASKA,iako ne znam Sasku,a Ticu samo iz vidjenja.Treba tako.Koliko vas jos ima gde zena stoji iza vas???Sve same sporetice(kuvarice) pa zato vam i ide tako kako vam ide.Vase zene znaju samo da vam pricaju kako se kuvaju sarme,ili pere sudje,svaka cast pojedinim izuzetcima,poput Saske.Pozdrav za sve dobre ljude i pametne zene.

    ОдговориИзбриши
  37. Saška nije pisala komentar već neko nepoznat,zato ne plaite se bespotrebno.

    ОдговориИзбриши
  38. Жалим М. Стефановића кога тако писмено у заштиту узима Д.Траиловић, дежурни пљувач на овом блгу коме се не свиђа Радмила. У намери да то нагласи човек не бира речи, па ако неко прозва ове људе овде администраторе за цензуру ја им предлажем да је тек уведу. А зашто? Читате ваљда гомилу глупости па вам је јасно. Тај исти Д.Траиловић се удомио и на блогу г 17 плус па још каже да не странчари, да није често овде али прати шта се догађало, еј мати моја пратио и цени одбор за зштиту културе. Молим да овде објавите слику са општинског сајта када је председник органа водио разговоре са члановима да се види ко су. Ко ће боље бранити традицију и културу Неготина него једна рускинја-украјинка пореклом на пример. Па Миодраг С. па Г.Ј. и други. Давај мајсторе слику са сајта да се радујемо. А шта ви анонимна мислите да жене које причају о сармама нису паметне. Сигурна сам да не знате Сашку, а мужа јој само из виђења. Врло уверљиво звучите и увредљиво за жене са мирисом на сарме а оне интелектуалке. Извинте што сам анонимна плашим се да не навучем гнев већа стараца илити одбора за заштиту курте од мурте.сарме не увијам суђе перем-редовно и шпорет такође.

    ОдговориИзбриши
  39. za D.Trailovica, ako vec nisi u Negotinu, a zivis u nekon drugom gradu ili u inostranstvu,ostavi se vise tih nebuloznih komentara, a koliko vidim mnogo si se primio na " rad " odbora za zdranje prasica i jagnjica, kada svratis povedi ih na rundu ispred opstine u igri rvanja u blatu, pa ko pobedi postace prvak u zdranju i lupanju gluposti

    ОдговориИзбриши